Rooseveltlaan (Franklin) helemaal open voor start Jaarmarkt

Gepubliceerd op woensdag 19 april 2023 12.30 u.
Na bijna twee jaar werken kan eind april de circulatie over de hele Rooseveltlaan (Franklin) weer als voorheen verlopen. Rondom het plein kreeg het openbaar domein een gloednieuwe inrichting met extra ruimte voor horeca.

Groen en ontspanning én meer veiligheid voor fietser en voetganger. Goed nieuws dus voor Troostkermis en Jaarmarkt die in een vernieuwde omgeving kunnen plaatsvinden.

"De stad investeerde ruim 5 miljoen euro om de Rooseveltlaan (Franklin) op te waarderen. Bij de start gingen we uit van een strakke timing, maar openbare werken zijn onvoorspelbaar. Tijdens de uitvoering moesten we het hoofd bieden aan onvoorziene elementen. De uitdaging was om deze zonder extra hinder aan te pakken, maar dit zorgde wel voor een langere duurtijd. We hebben ons wel steeds sterk gemaakt om de Rooseveltlaan (Franklin) voor de Jaarmarkt weer open te stellen en dat doen we volgende week vrijdag! Daarna volgt nog de finale afwerking van de pleinzones met o.a. speeltuigen en straatmeubilair. Omdat het standbeeld van het Brabants trekpaard op de Jaarmarkt niet mag ontbreken, kreeg ons ‘Jean-Luckse’ wel al een nieuwe plek”, aldus schepen voor openbare werken en burgerzaken Katrien Vaes.

Het project heeft heel wat troeven. We creëerden aangename verblijfsruimte aan de koppen en besteedden bijzondere aandacht aan de actieve weggebruiker. Rondom het hele plein legden we nieuwe fietspaden en bredere voetpaden aan. De oude fietspaden waren al vele jaren een doorn in het oog van velen. We vernieuwden het kruispunt met de Hendrik I lei en gaven hier extra ruimte voor het openbaar vervoer, fietsers en voetgangers. We zijn ook blij dat de onveilige situatie aan de Toekomststraat is opgelost. Dankzij een haakse en versmalde aansluiting op de Rooseveltlaan (Franklin) met goede zichtlijnen en een duidelijke voorrang van rechts, is het voor elke weggebruiker nu een stuk veiliger", vertelt schepen voor mobiliteit, ruimtelijke ordening, milieu en natuur Barbara de Bakker.