Interlevensbeschouwelijke ontmoetingsdag

Gepubliceerd op woensdag 26 april 2023 13 u.
Op zondag 7 mei organiseert stad Vilvoorde de interlevensbeschouwelijke ontmoetingsdag. Tussen 14 en 18 uur ben je welkom om de deelnemende levensbeschouwelijke organisaties te bezoeken.

Startlocatie is de Grote Markt onder de luifel om 14 uur. Na een gemeenschappelijk startmoment, begeleiden stadsgidsen je naar 4 levensbeschouwelijke plaatsen: de Onze-Lieve-Vrouw van Goede Hoop kerk (Portaelsplein), de protestantse kerk William Tydale-Silo (Rondeweg 3), het Huis van de Mens (Frans Geldersstraat 23) en de moskee Annasr (Mechelsesteenweg 89). Een woordpuzzel voor jong en oud vormt de rode draad tijdens de verschillende bezoeken. Vanaf 17 uur kan je deelnemen aan het slotmoment in de moskee Annasr met drankjes en versnaperingen. Tijdens het slotmoment maken we bekend wie de winnaar is van de woordpuzzel en overhandigen we een voucher.

Geen zin om mee te wandelen? Je kan de locaties ook apart bezoeken. Je bent in elke locatie welkom tussen 14.30 en 17 uur.

Schepen voor sociaal beleid en gelijke kansen Fatima Lamarti draagt het initiatief een warm hart toe: “Vilvoorde is een superdiverse stad. Het is mooi om te zien dat samenwerking tussen mensen met verschillende levensbeschouwelijke overtuigingen mogelijk is. De ambitie om samen een fijne plek om te wonen, werken en leven te creëren, verbindt ons.”