Waterfeest en Markt van de Smaak op 14 mei in Vilvoorde

Gepubliceerd op woensdag 3 mei 2023 10 u.
Op 14 mei bruist het van 11 tot 18 uur op de Steenkaai en Broekplein. Stad Vilvoorde, Streekproducten Vlaams-Brabant vzw en provincie Vlaams-Brabant organiseren er samen het Waterfeest en Markt van de Smaak.

Met het Waterfeest toont Vilvoorde zich als stad aan het water. Gegidste fiets- en wandeltochten die vertrekken vanop het Broekplein tonen de veelzijdigheid van de omgeving. Ontdek je alles liever vanop het water? Rivertours organiseert gratis boottochten van 45 minuten. Vaar langsheen de Parmentierloods met zicht op de koeltorens of spot in de verte de Budabrug.

Wie liever aan wal blijft kan een kijkje nemen bij de openfabrieksdag van De Kruitfabriek of snuister op de rommelmarkt tussen een brede waaier aan spullen, boeken of vintage sieraden. Historische schepen meren aan ter hoogte van de Steenkaai en tonen ons maritiem erfgoed.

Voor de kinderen wordt er tal van animatie voorzien op evenementenboot Rösli en springkastelen op het Broekplein. Zin in een picknick? Bestel een Visit Vilvoorde picknickmand bij een van de deelnemende horecazaken en ze wordt geleverd op het Waterfeest. Het aperitiefconcert van Tram 58 en radio Moetoen zorgen voor een live streepje muziek.

Het Broekplein wordt een exclusieve markt van geuren, kleuren en smaken met een sterk lokaal karakter. Ga langs verschillende standen, proef van lokale lekkernijen en dompel je onder in onze Straffe Streek. De straffe streek-en hoeveproducenten vertellen je meer over hun ambacht en passie voor hun product. Bovendien staan er genoeg picknickbanken om in alle rust te genieten van de sfeer en lokale lekkernijen

Het volledige programma en alle activiteiten zijn terug te vinden op: www.vilvoorde.be/waterfeest.

Het Waterfeest en Markt van de Smaak belooft een straffe combinatie te worden. Met heel wat animatie en leuke activiteiten zetten we ons als stad aan het water in de kijker. Een gratis boot- of fietstocht, genieten van een lokale picknick of streekproduct in een groene omgeving aan het water? Op 14 mei kan het allemaal! aldus schepen voor duurzaamheid, toerisme, woonbeleid en digitalisering Tine Paredis.

"Ik ben erg trots dat we als stad Vilvoorde samen met de partners het Waterfeest en Markt van de smaak kunnen organiseren. Het is een fantastische gelegenheid om onze stad aan het water te promoten en te laten zien wat onze lokale producenten te bieden hebben. Met activiteiten voor jong en oud, heerlijk eten en drinken en live muziek belooft het een geweldige dag te worden!" vult schepen voor jeugd, sport en cultuur Moad El Boudaati aan.