Week van de Groeilamp van 16 tot 23 mei

Gepubliceerd op maandag 8 mei 2023 10 u.
Elk jaar belicht stad Vilvoorde tijdens de Week van de Groeilamp het thema opvoeden: want groot worden gaat niet vanzelf.

Van dinsdag 16 tot dinsdag 23 mei plaatsen we opvoeders, ouders en familie in de schijnwerpers via een heel scala aan activiteiten. Alle activiteiten van de Week van de Groeilamp zijn gratis.

“We kunnen niet genoeg investeren in onze kinderen. Vilvoorde kent het hoogste percentage kinderen en jongeren van alle Vlaamse steden. En kinderen opvoeden in een steeds weer complexere wereld is allesbehalve evident. Er zouden meer weken van de Groeilamp moeten zijn”, aldus burgemeester Hans Bonte.

“Dit jaar hebben we een rijk gevuld programma waar ouders en kinderen van verschillende leeftijden veel plezier kunnen beleven. Opgroeien is een heel proces met fijne dagen en dagen dat het wat minder gaat. Daarom belichten we tijdens deze week niet alleen kinderen maar ook opvoeders, ouders en familie”, voegt schepen voor sociaal beleid en gelijke kansen Lamarti nog toe.

De kleintjes – en hun ouders – worden misschien wel het meest verwend. Ze kunnen terecht in het peuterspeelpunt voor babymassage op dinsdag 16 mei of kapoentjesgym op dinsdag 23 mei. Op zaterdag 20 mei staat heel de bibliotheek in het teken van baby’s en peuters tijdens de Boekstartdag. Maar ook buiten de Week van de Groeilamp worden ze niet vergeten: op woensdag 31 mei kunnen ze met hun ouder of begeleider ook terecht in Houtem, want dan komt daar de kinderboerderij langs.

Voor kinderen van de lagere school is er de workshop ‘Botenbouwers’ op woensdag 17 mei. Uiteraard zijn ze op zaterdag 20 mei ook welkom in de bib of kunnen ze op ontdekking in de spelotheek.

Ouders worden geïnformeerd over het eetgedrag van hun kind tijdens een infoavond op maandag 22 mei. Tijdens het webinar ‘Zuurstof voor ouders’ wordt er een antwoord gezocht op de vraag hoe verbindend blijft opvoeden als je hoofd helemaal vol zit. Je kan het webinar volgen op 23 mei, maar ook daarna blijft het nog een maand beschikbaar.

Voor ouders die deelnemen aan een van de activiteiten voorziet de stad een kleine attentie.

Alle activiteiten en praktische informatie vind je op onze website op www.vilvoorde.be/week-van-de-groeilamp.