Stad Vilvoorde voorziet studieruimte voor de studenten

Gepubliceerd op woensdag 24 mei 2023 9.30 u.
De examenperiode is volop aan de gang. Om de student van het secundair en hoger onderwijs een handje te helpen, stelt stad Vilvoorde, in samenwerking met Huis van de Mens en cc Het Bolwerk, opnieuw een studieruimte ter beschikking. Op de studieplekken is er wifi en toezicht.

De studieplekken zijn beschikbaar tot en met 25 juni 2023. Elke weekdag is de studieplek in het Huis van de Mens (Geldersstraat (Frans) 23) open van 9 tot 22 uur. In het weekend, is de studieplek in cc Het Bolwerk (Bolwerkstraat 17), elke zaterdag en zondag open van 9 tot 23 uur.

De studieplek is gratis. Er moet wel gereserveerd worden. Wil je een plaats reserveren? Neem eenmalig contact op met dienst Gelijke Kansen via gelijke.kansen@vilvoorde.be. Daarna ontvang je meer informatie over het reserveren van een plaats.

“Voor heel veel studenten is het vinden van een stille studeerplek, niet eenvoudig. Andere studenten hebben die plek wel, maar halen veel energie door op een plek te studeren waar anderen zich ook door de leerstof worstelen. Voor beide groepen willen we als stad plekken aanbieden om succesvol deze blokperiode af te ronden”, aldus schepen voor financiën, onderwijs, flankerend onderwijs en dierenwelzijn Jo De Ro.