Inwoners Vilvoorde zwemmen voordeliger in Grimbergen en Hofstade

Gepubliceerd op dinsdag 4 juli 2023 15 u.
Sinds 20 juni is stedelijk zwembad ’t Zeepaardje voor onbepaalde tijd gesloten wegens problemen met de luchtkwaliteit en ventilatie.

Om haar inwoners de nodige verkoeling en zwemmogelijkheden te bieden, kwam het Vilvoords stadsbestuur met Lago Club Grimbergen Pierebad en Sport Vlaanderen overeen dat Vilvoordenaars aan voordeligere tarieven kunnen zwemmen in de buurgemeenten.

Bij Lago Club Grimbergen Pierebad genieten Vilvoordenaars hetzelfde tarief als inwoners van Grimbergen voor het sportbad en het recreatief aanbod, zowel voor 1 zwembeurt als de 10-beurtenkaarten. De 100-beurten kaarten zijn exclusief voorbehouden voor inwoners van Grimbergen. Stad Vilvoorde betaalt het verschil aan Lago. Voor de andere faciliteiten zoals de fitness en de padelterreinen geldt er geen kortingstarief.

Om recht te hebben op het voordeligere tarief, dienen inwoners hun identiteitskaart voor te leggen aan de kassa van het zwembad. Door het inlezen van de postcode wordt het juiste tarief toegekend.

De tarieven zijn terug te vinden op: https://www.lagoclub.be/grimbergen/tarieven.

"In nauwe samenwerking met het stadsbestuur van Grimbergen en Lago, de uitbater van het zwembad, hebben we actief gezocht naar oplossingen om de tijdelijke sluiting van ons zwembad te overbruggen. Ik ben tevreden dat onze inwoners en verenigingen welkom zijn bij onze naburige gemeente gedurende deze periode. Ik ben oprecht dankbaar voor hun gastvrijheid en bereidheid om onze inwoners te ontvangen." aldus schepen voor jeugd, sport en cultuur Moad El Boudaati.

In het recreatiedomein van Sport Vlaanderen in Hofstade betalen inwoners van Vilvoorde 2,5 euro inkom voor een duik in de vijver in plaats van de gebruikelijke 5 euro. De stad past de overige 2,5 euro aan Sport Vlaanderen bij. Kinderen tot twee jaar mogen gewoon gratis binnen.

Tickets moeten wel op voorhand aangekocht worden via het reservatiesysteem. De korting geldt enkel voor de strandzone, niet in combinatie met de kabelbaan of het aquapark. Wie van de korting wil gebruikmaken moet zijn rijksregisternummer invullen en zijn identiteitskaart aan de inkom van het domein in combinatie met het ticket voorleggen.

De korting in het recreatiedomein is geldig tot en met 17 september.