Vilvoorde krijgt legale muur voor street art in Asiat Park

Gepubliceerd op woensdag 5 juli 2023 10 u.
Stad Vilvoorde telt meer dan 50 verschillende street art werken van nationale en internationale artiesten. Maar er is ook plek nodig voor startend, lokaal talent om te oefenen. Een nieuwe legale, blinde muur in Asiat Park biedt het antwoord op die vraag.

Vilvoorde zet al jaren in op street art. De stad staat op het internationale Street Art Cities platform, tussen andere grote steden als Gent en Brussel, met werk van lokaal talent zoals Sander Heremans, Joris Silverans, Han Coussement en Wide Vercnocke. Om die lokale kweekvijver te behouden én vergroten, wordt er ingezet op een blinde muur waarop plaats is voor legaal graffiti, street art en murals.

Als peter voor de muur werd lokale street art kunstenaar Joris Silverans gevraagd. Silverans maakte onder andere de mural in de Leuvensestraat, gebaseerd op oude posters van de Jaarmarkt.

Stad Vilvoorde plant ook street art workshops voor jongeren in de toekomst. De graffiti workshop is georganiseerd in het kader van een zomerkamp door Hall9, de bouldering hal in Asiat Park.

Street art is een interessante manier om verhalen en ideeën tot uiting te brengen. Maar zoals alle kunstvormen, vraagt dit ook oefening. Met de opening van de legale street art muur op Asiat Park krijgt lokaal talent de kans om te groeien. De workshops creëren dan weer een opportuniteit om eens te proeven van deze kunstvorm.” aldus schepen voor jeugd, sport en cultuur Moad El Boudaati.

Je kan alle verborgen street art parels in Vilvoorde trouwens ook ontdekken met de street-art tour via www.vilvoorde.be/vilvoordse-street-art.