Zomerschool Vilvoorde

Gepubliceerd op maandag 21 augustus 2023 7.30 u.
Tot en met 31 augustus 2023 tovert stad Vilvoorde de lokalen van Scouts en Gidsen Vilvoorde om tot een heuse zomerschool.

Zo een 160 leerlingen van de derde kleuterklas, het 1ste en 2de leerjaar en OAN (Onthaal Anderstalige Nieuwkomers) krijgen twee weken lang een leertraject op maat vol sport, spel en cultuur.

In de voormiddag richten leerkrachten en logopedisten zich op de vakken wiskunde en Nederlands. Animatoren zorgen tijdens de namiddag voor spelplezier. De zomerschool start met een leuk startmoment en eindigt met een feest voor het kind, samen met het gezin. Iedere leerling ontvangt ook een diploma en een goodiebag van de stad.

Met de zomerscholen probeert de stad het leerverlies tegen te gaan. De Vilvoordse scholen selecteren de kinderen voor de zomerschool en verzorgen de inschrijvingen.

“De zomerschool is absoluut een meerwaarde voor kinderen die op vlak van wiskunde en Nederlands wat extra ondersteuning kunnen gebruiken. Zo zijn ze beter voorbereid om het nieuwe schooljaar goed te starten. De steun die we als stad krijgen vanuit de Vlaamse regering om dit mogelijk te maken, is dan ook zeer welkom. We hopen dat dit initiatief in de komende jaren uitgroeit tot een vaste waarde in onze stad”, aldus schepen voor financiën, onderwijs, flankerend onderwijs en dierenwelzijn, Jo De Ro.