Stad Vilvoorde investeert in sportinfrastructuur

Gepubliceerd op donderdag 24 augustus 2023 14 u.
Na enkele renovatiewerken vorig jaar in de stedelijke sporthal en de bouw van de nieuwe sporthal in Houtem die in september de deuren opent, investeerde stad Vilvoorde de afgelopen maanden ook in de buitensportinfrastructuur in Drie Fonteinen.

Zo werd er, om tegemoet te komen aan de vraag naar extra capaciteit, twee padelvelden aangelegd bij Park 1800, wat het aantal nu op 4 velden brengt. De realisatie van de velden kostte een kleine 150 000 euro.

Hiermee investeert de stad in het sportief gebeuren. Dit is altijd een meerwaarde, als mensen samen sporten ontstaan er doorgaans warme vriendschapsbanden. Door de nieuwe padelvelden onder te brengen in sportstadion Drie Fonteinen wordt Park 1800 ongetwijfeld de meest aantrekkelijke plek in onze regio om in een groen kader te padel te spelen.” aldus burgemeester Hans Bonte.

Daarnaast werd, dankzij een groepsaankoop van Sport Vlaanderen, de grasmat van voetbalterrein C vervangen door een kunstgrasveld. Zo telt sportstadion Drie Fontenen nu twee velden in natuurgras en twee in kunstgras. Met het tweede kunstgrasveld beschikken zowel voetbalclubs Vilvoorde City als Infinity FC Vilvoorde over een professioneel kunstgrasveld voor trainingen en matchen.

Naast de grasmat kwamen er nieuwe doelen, dugouts, omheining en verlichting. De totale vernieuwing van voetbalterrein C bedroeg ruim 500 000 euro.

"Als schepen van sport ben ik verheugd over de vooruitgang die we geboekt hebben in de uitbreiding en verbetering van de sportfaciliteiten in onze stad. Van de renovatie van sporthallen tot de aanleg van padelvelden en de vernieuwing van voetbalterreinen, dragen onze investeringen bij aan een bloeiende sportgemeenschap. Met voortdurende inspanningen, zoals de vernieuwing van de stookplaats, streven we ernaar om niet alleen de sportervaring te verbeteren, maar ook om duurzaamheid en efficiëntie te bevorderen voor een betere sporttoekomst in onze stad." vult schepen van jeugd, sport en cultuur Moad El Boudaati aan.

Momenteel wordt, als onderdeel van het globaal energiebeleidsplan van Fluvius, ook de stookplaats vernieuwd. Waardoor op termijn het energieverbruik lager zal liggen, het verbruik beter geregeld kan worden en er voldaan wordt aan de huidige normen van legionellabestrijding.