Inschrijvingen multimove, woensdagateliers en zwemlessen openen maandag 28 augustus om 9 uur

Gepubliceerd op maandag 28 augustus 2023 9 u.
Ook in het schooljaar 2023-2024 voorziet stad Vilvoorde een gevarieerd groepsaanbod voor kleuters, kinderen en tieners. Vanaf maandag 28 augustus om 9 uur kan je jouw kinderen zowel online als na afspraak in het Infopunt (administratief centrum Mattenkot, Lange Molensstraat 44) inschrijven.
De lessen zelf starten in de eerste week van oktober op.

Schepen voor sport, jeugd en cultuur Moad El Boudaati: " Het nieuwe schooljaar staat voor de deur. Een goed gevuld programma in de vrije tijd kan hierbij niet ontbreken. We hebben heel wat sportieve en leuke activiteiten voorzien. Neem zeker een kijkje op onze website en ontdek wat we allemaal te bieden hebben als stad."

Multimove voor kleuters

Multimove is een lessenreeks voor kleuters van 3 tot 6 jaar waarbij ze op een speelse en ludieke manier de fundamentele basisvaardigheden aanleren. Tijdens een lessenreeks maken kleuters kennis met beweegthema’s als glijden, schommelen en werpen. Er vinden dit schooljaar 3 lessenreeksen plaats, waarvoor apart kan ingeschreven worden. Multimove vindt plaats op zaterdagvoormiddag in sportaccommodatie Hazeweide (Faubourg) en op zondagvoormiddag in .K (Koningslo). Twijfel je of Multimove iets is voor jouw kind? Kom dan naar de gratis proeflessen Multimove op zaterdag 24 (Faubourg) en zondag 25 september (Koningslo). Alle info & inschrijven: www.vilvoorde.be/multimove.

Kijk ik fiets!

Leer je kind fietsen op 2 wielen met behulp van enkele nuttige tips van een ervaren lesgever. Deze les gaat door op de Rooseveltlaan (Franklin) en past in het programma van Autovrije Zondag.

Alle info & inschrijvingen: https://www.vilvoorde.be/kijkikfiets.

Woensdagateliers

Woensdagateliers zijn creatieve of sportieve ateliers voor kinderen van 6 tot 12 jaar op woensdagnamiddag in cc Het Bolwerk. De ene week leren de kinderen dansen als een astronaut, de week erna bouwen ze een raket, de volgende week spelen ze toneel op de maan, om de week daarna te leren goochelen als een goochelaar De Woensdagateliers zijn laagdrempelig door de lage prijs en doordat je les per les kan inschrijven. Alle info & inschrijven: www.vilvoorde.be/woensdagateliers.

Zwemlessen

Kinderen tussen 4 en 6 jaar die al watergewenning hebben doorlopen maar nog niet kunnen zwemmen kunnen bij stad Vilvoorde terecht voor een 10-delige lessenreeks zwemmen op woensdag en donderdag. Deze lessenreeks wordt gegeven door ervaren professionele lesgevers en op algemeen verzoek naar aanleiding van de grote wachtlijsten bij de verschillende zwemclubs.

Alle info & inschrijven: www.vilvoorde.be/zwemlessen.

Inschrijvingen starten al in afwachting van de heropening van stedelijk zwembad ’t Zeepaardje. De lessen staan gepland vanaf de eerste week oktober.

Studio M² gitaarlessen

Wil je graag gitaar leren spelen en ben je tussen 10 en 16 jaar? Dat kan bij Studio M² op woensdagavond in cc Het Bolwerk.

In 15 groepslessen leer je de basis van het gitaarspelen (niveau 1), meer gevorderde technieken (niveau 2) of oefen je nieuwe liedjes in met je vrienden uit de groep (niveau 3). Op het einde is een heuse showcase voorzien voor ouders en vrienden. Alle info & inschrijven: https://www.vilvoorde.be/studiom.

Fietsen voor volwassenen

Heb je nooit leren fietsen? Heb je lang niet meer gefietst? Ben je bang om in het drukke verkeer te fietsen? Dan is fietsen voor volwassenen iets voor jou!

Tijdens deze lessenreeks van 8 lessen van 2 uur leer je als volwassene fietsen. Dit najaar gaan de lessen door iedere dinsdag en donderdag van 14 tot 16 uur in oktober en voor het eerst in het autovrije Asiat Park.Alle info & inschrijven: https://www.vilvoorde.be/lerenfietsen.