Houtem viert feest met Vol van Vilvoorde en buurtfeest

Gepubliceerd op woensdag 30 augustus 2023 9.45 u.
Op zaterdag 2 september viert Houtem feest met maar liefst twee evenementen. Je kan er tussen 12 en 18 uur terecht in de Trekelsstraat (Karel) en de gloednieuwe sporthal Den Ballon voor zowel Vol van Vilvoorde als het Buurtfeest Houtem.

Vol van Vilvoorde

Om de twee jaar organiseert stad Vilvoorde in één wijk een event dat kinderen en ouders laat proeven van al het vrijetijdsaanbod voor kinderen. De focus van Vol van Vilvoorde ligt op verenigingen en organisaties die in de wijk zelf actief zijn, op die manier tracht de stad het aanbod bij de mensen te brengen. Het wijkaanbod wordt aangevuld met aanbod uit de wijdere omgeving en dat van stad Vilvoorde.

Er zijn meer dan 10 verenigingen, stadsdiensten, cc Het Bolwerk en bibliotheek Vilvoorde aanwezig. Daarnaast zijn er nog twee culturele producties en enkele doorlopende activiteiten voor kinderen.

Het volledige programma is terug te vinden op: www.vilvoorde.be/volvanvilvoorde.

Schepen voor jeugd, sport en cultuur Moad El Boudaati: ”Met Vol Van Vilvoorde brengen we de vrijetijdsactiviteiten van de stad en de verenigingen naar de burgers. Via dit sfeervol evenement maken we het laagdrempelig om burgers te informeren over het aanbod qua vrije tijd in Houtem.”

Buurtfeest

Op het Buurtfeest kan iedereen terecht voor een hapje en een drankje. Jaarlijks zorgen vrijwilligers van LDC Den Dries, de stad en verschillende verenigingen met het buurtfeest voor tal van activiteiten en gerechten aan democratische prijzen. Peper en Zout en optredens van lokaal talent zorgen voor de muzikale noot.

De buurtbewoners heten je van harte welkom in Houtem.

“Houtem is een wijk met een bruisend verenigingsleven ! Het is super om te zien dat een aantal van die vele verenigingen actief hun schouders zetten onder het Buurtfeest Houtem. Het belooft alleszins een gevarieerd programma te worden en zeker en vast een bezoek meer dan waard.” aldus schepen voor economie en wijkcontracten Didier Cortois.