Vilvoords stadsbestuur toont zich solidair met slachtoffers natuurrampen in Marokko en Libië

Gepubliceerd op dinsdag 12 september 2023 14.45 u.
In de avond van 8 september werd het zuidwesten van Marokko getroffen door een zware aardbeving. De officiële dodentol staat bijna op 3 000. In het oosten van Libië wordt gevreesd voor duizenden doden bij overstromingen veroorzaakt door de storm Daniël.

De aardbeving in Marokko veroorzaakt ook heel wat onrust en verdriet bij tal van Vilvoordse gezinnen. Nogal wat Vilvoordse gezinnen met Marokkaanse roots hebben vrienden en kennissen in het getroffen gebied. Ook het overstromingsdrama in Libië raakt het stadsbestuur.

Uit solidariteit met de slachtoffers wordt 10 000 ter beschikking gesteld van de officieel erkende organisaties die steun verlenen aan de getroffenen in het gebied. Aan het balkon van het stadhuis worden de officiële Marokkaanse en Libische vlag opgehangen.

Het stadbestuur zal eveneens nagaan op welke manier de stad en de Vilvoordse Raad voor Internationale Solidariteit (VRIS) spontane steunacties van burgers en organisaties kunnen versterken.

Burgemeester Hans Bonte: “Deze natuurrampen veroorzaken in een fractie van tijd ware humanitaire rampen. Vilvoorde is altijd solidair geweest wanneer mensen zwaar getroffen worden. Ook nu beschouwen we het als onze plicht om steun te bieden.”