START.huis op volle capaciteit: alle winkel-, horeca- en kantoorruimtes ingevuld

Gepubliceerd op dinsdag 12 september 2023 16.15 u.
Het START.huis is een project van stad Vilvoorde en biedt fysieke ruimte aan startende ondernemers. Het doel is om een dynamische omgeving te creëren waarin talenten en ideeën kunnen bloeien en ondernemers kunnen groeien. Het nieuwe START.huis vind je sinds maart 2023 terug in de Leuvensestraat 29.

Sindsdien kan je er op de gelijkvloerse verdieping terecht voor een heerlijke Marokkaanse lunch of ontbijt, verse bloemen en planten, kinderboeken en -speelgoed, kledij, juwelen en accessoires. Ook aan de kunstliefhebbers wordt gedacht: maandelijks stelt nieuw lokaal talent tentoon, in samenwerking met Vilvoordekunst.

Ondertussen werd ook hard gewerkt aan de invulling van de kantoorruimtes op de overige verdiepingen. Dat resulteert vandaag in een boeiende mix aan ondernemende talenten onder één dak: van mindsetcoach, over interieur- en objectdesigner, tot studiebegeleiding en een webshop voor mama’s en mini’s. Ook het START.loket heeft er een plekje gevonden, en biedt gratis advies aan alle startende ondernemers. Zij en andere organisaties organiseren er regelmatig infosessies en workshops. Eenzelfde verhaal voor Energiepunt Vilvoorde: vanuit START.huis voorzien zij de stad van advies en begeleiding bij renovatie van woningen. Full house dus!

Schepen voor economie en wijkcontracten Didier Cortois is tevreden: “Het START.huis evolueerde in geen tijd tot wat we bij aanvang ervan hadden verhoopt: een dynamisch verhaal, waar mensen met ideeën en zin om te ondernemen een plek vinden. Dat we het mooie Ortshuis intussen helemaal kunnen vullen toont overduidelijk de nood aan dit soort van initiatieven aan. Ik durf stiekem te hopen dat er hier ook vanuit de privé markt naar gekeken wordt en dat sommige ontwikkelaars misschien wel graten zien in dit soort van ruimtedelen. Het winkellandschap is fundamenteel aan het wijzigen. Dit kan een voorzichtige eerste stap zijn in het formuleren van een antwoord op die uitdaging.”

De verscheidenheid aan ondernemers en organisaties in het pand vormt een mooie weerspiegeling van de diversiteit van het ondernemerslandschap én van Vilvoorde. En goed nieuws voor geïnteresseerde ondernemers: zij kunnen zich doorlopend aanmelden voor een plek op de wachtlijst. Dat kan via het inschrijfformulier op vilvoorde.be/starthuis.

Het reilen en zeilen van het START.huis kan je volgen via de Facebook en Instagram pagina.