Vilvoordse scholenveldloop plaatst plezier en groepsgevoel centraal op Asiat Park

Gepubliceerd op maandag 25 september 2023 13 u.
Jaarlijks organiseert stad Vilvoorde eind september een scholenveldloop voor de lagere scholen en de eerste graad van het secundair onderwijs. De scholenveldloop is een sportief event met meer dan 3 000 deelnemers.

In samenspraak met de Vilvoordse scholen staken we de klassieke scholenveldloop vorig jaar in een nieuw jasje en verhuisde ze naar een nieuwe locatie.

De scholenveldloop op Asiat Park is nu een heuse obstakelrun met randanimatie. De nieuwe locatie is uitermate geschikt met natuurlijke en kunstmatige obstakels om de leerlingen uit te dagen. Door de ludieke competitievorm draagt elke leerling zijn steentje bij. Plezier beleven tijdens het bewegen is belangrijk en draagt bij aan een duurzaam sportgedrag.

Het event wordt over meerdere dagen gespreid zodat scholen optimaal tijd hebben om de randanimatie te gebruiken en kennis te maken met Asiat Park en haar bewoners.

Op 25 en 26 september starten de lagere scholen met een lus waarop ze met hun klasgenoten in estafette zo veel mogelijk rondjes moeten lopen in 25 minuten tijd. Fun en teamspirit staan hier centraal. Op 27 en 29 september zijn de leerlingen van het 1e en 2e middelbaar aan de beurt.

De verschillende bewoners van Asiat Park en Vilvoorde organisaties zoals Hall9, Novus, Pulse, Ines Mier, Go skate, BBJJA,… voorzien de opwarming en randanimatie en laten zo de jongeren kennis maken met hun werking.

We zijn verheugd om de scholenveldloop een vernieuwende impuls te geven door deze te verplaatsen naar het prachtige Asiat Park. Met meer dan 3.000 deelnemers biedt dit evenement een uitstekende gelegenheid om plezier te beleven tijdens lichamelijke activiteiten en de teamgeest te bevorderen. Ik ben ervan overtuigd dat de obstakelrun en randanimatie de leerlingen zullen uitdagen en inspireren, terwijl ze tevens de mogelijkheid hebben om de unieke charme van Asiat Park en haar bewoners te ontdekken." aldus schepen voor jeugd, sport en cultuur Moad El Boudaati.