Aankomst van de Sint op zaterdag 18 november

Gepubliceerd op dinsdag 24 oktober 2023 14.15 u.
Stad Vilvoorde en RINGtv ontvangen op 18 november de Sint en zijn gevolg. Ze meren om 10 uur per schip aan ter hoogte van de Steenkaai. Iedereen is welkom vanaf 9 uur. Aan de Steenkaai zorgt een Pieten-DJ ervoor dat iedereen alle Sintliedjes kent en doet je meezingen en dansen met de animatoren.

We raden bezoekers aan te voet of met de fiets te komen. De wagen gratis parkeren kan op de parking Zenne achter het ziekenhuis (Zennelaan), vanwaar een wandelpad onmiddellijk aan de kade uitkomt. Parkeren aan de kade en in het Kanaalpark is onmogelijk.

Vanaf 11.15 uur zit de Sint in het stadhuis en mogen alle brave kinderen hem een bezoek brengen. Er is animatie en muziek voorzien voor de wachtende kinderen. Om 14 uur vertrekken de Sint en zijn gevolg met paard en kar voor een rondgang door het handelscentrum.

RINGtv maakt een reportage van de aankomst van de Sint in Vilvoorde die daarna uitgezonden wordt.

"Natuurlijk ben ik super blij dat Sinterklaas en zijn pieten dit jaar opnieuw naar Vilvoorde komen! We willen alle kinderen uitnodigen om samen met ons plezier te maken, want jullie staan centraal en we willen dat jullie dolgelukkig zijn. En, wat de tekenwedstrijd betreft, dat is ook helemaal voor jullie! De winnaars mogen met Sinterklaas op zijn boot voor een avontuur dat jullie nooit zullen vergeten!" aldus een enthousiaste schepen voor jeugd, sport en cultuur Moad El Boudaati.

Schepen voor economie en wijkcontracten Didier Cortois vult aan: “Ook dit jaar gaat de intrede van de Sint in onze stad niet onopgemerkt voorbij! Na de feestelijke ontvangst aan de kade en op het stadhuis zal je Sinterklaas en zijn pieten vanaf 14 uur kunnen tegenkomen in het handelscentrum. Een prima gelegenheid om onze winkelstraten te bezoeken en te genieten van een drankje en een hapje bij één (of meerdere) van onze horecazaken."

Tekenwedstrijd

Ook dit jaar organiseren we de tekenwedstrijd waarbij kinderen kans maken om mee te varen met de Sint. Tekenformulieren worden verdeeld via de Vilvoordse kleuter- en lagere scholen of zijn beschikbaar op www.vilvoorde.be/Sint. Er zijn twee leeftijdscategorieën, tot 6 jaar en vanaf 7 jaar. Per categorie worden er 3 hoofdprijzen en 10 aanmoedigingsprijzen verdeeld.

De tekeningen moeten ten laatste op dinsdag 7 november binnengebracht worden. Stuur ze met de post naar: Stad Vilvoorde – dienst Vrije Tijd – Grote Markt – 1800 Vilvoorde. Of geef ze tijdens de openingsuren af aan het onthaal van het stadhuis (ingang Lange Molensstraat) of het administratief centrum Mattenkot (Lange Molensstraat 44).