Geboorteboomplantdag op 25 november 2023

Gepubliceerd op maandag 20 november 2023 10 u.
Elk jaar biedt stad Vilvoorde elke nieuwgeborene de kans om met het gezin een boom te komen planten in het geboortebos. De jaarlijkse boomplantdagen vinden steeds plaats in de herfst van het jaar volgend op het geboortejaar.

Dit jaar vindt de Geboorteboomplantdag plaats op zaterdag 25 november 2023 voor zo een honderdtal kinderen die geboren zijn in 2022. Samen met hun gezin planten de kinderen tussen 10 en 11.30 uur een geboorteboom in park Rolleveld in wijk Far-West.

“De Geboorteboomplantdag is een mooie traditie geworden. Dit jaar gaat de Geboorteboomplantdag voor de 18de keer door. Na eerder plaatsgevonden te hebben in de wijken Houtem, Koningslo en Kassei is het nu de beurt aan wijk Far-West. Dit laat ons toe om het zeer mooie park Rolleveld te versterken en onder de aandacht te brengen, in de hoop dat ook in de toekomst ouders en kindjes de weg zullen vinden naar deze groene long in het dichtbebouwde Far-West. Het stadsbestuur is de families dan ook dankbaar dat ze hebben gekozen voor een geboorteboom”, aldus burgemeester Hans Bonte.

Kinderen die geboren zijn in 2022 worden via de ouders per brief uitgenodigd. Bij de inschrijving maakten de ouders de keuze om de naam van hun kind op een plaat te laten graveren. Die plaat wordt aan de rand van het geboortebos geplaatst.

Na het planten van hun boom ontvangen de kinderen nog een tas met enkele attenties, waaronder een toiletzak met tandenborstel. De ouders ontvangen informatie over activiteiten voor jonge kinderen in de stad en over goede mondhygiëne.