Vilvoorde organiseert solidariteitsactie voor de Gazastrook

Gepubliceerd op maandag 27 november 2023 17 u.
De oorlog in de Gazastrook eist meer en meer slachtoffers. Stad Vilvoorde organiseert een solidariteitsactie op zaterdag 2 december vanaf 13 uur onder de luifel van de Grote Markt.

Stad Vilvoorde veroordeelt elke vorm van geweld tegen onschuldige slachtoffers. Daarom zal van vrijdagavond 1 december tot en met maandagochtend 4 december 2023 de vredesvlag en de vlag van ‘Mayors for Peace’ wapperen aan de luifel van de Grote Markt. “Als democratisch bestuur moeten we met zijn allen blijven ijveren voor vrede en voor respect voor het humanitair recht. Dit is ook de reden waarom ik als burgemeester een oproep heb gedaan aan het netwerk van Mayors for peace – een wereldwijd netwerk van 8 321 burgemeesters – om de lafhartige aanslag van Hamasterroristen en de blinde mensonterende represaille door het Israëlische leger onvoorwaardelijk te veroordelen en te pleiten voor een staakt het vuren en vrede”, aldus burgemeester Hans Bonte.

Op zaterdag 2 december nodigt de stad iedereen uit vanaf 13 uur aan de Grote Markt voor een serene solidariteitsactie. Deze actie wordt samen georganiseerd met Youth4Palestine, het Humanitair Comité, het Interlevensbeschouwelijk Platform en de Vilvoordse Raad van Internationale Solidariteit (VRIS).

Eerst spreken het stadsbestuur en de organisaties een woord van vrede, respect en solidariteit uit, gevolgd door een sensibiliserings- en solidariteitsmoment van Youth4Palestine. Vanaf 13.20 uur kan je de installatie ‘Deuren naar vrede’ van Youth4Palestine vrij bezichtigen op de Grote Markt tot 16 uur.

Aan de hand van een installatie uit 6 units met foto’s, getuigenissen en informatie van de Gazastrook, willen de jongeren van Youth4Palestine de Vlaamse bevolking sensibiliseren over de oorlog in de Gazastrook. Elke unit brengt aan de hand van foto’s een verhaal van de Gazastrook voor en na de oorlog. Youth4Palestine hoopt de installatie in zoveel mogelijk gemeenten en steden tentoon te stellen.