Drie weken winterpret op de Grote Markt

Gepubliceerd op dinsdag 28 november 2023 17 u.
Vanaf 15 december nodigt stad Vilvoorde iedereen uit om te genieten van een betoverende winterervaring op de Grote Markt met als stralend middelpunt onze unieke Spiegeltent. De feestperiode sluiten we af op 7 januari met de Nieuwjaarsreceptie voor de bevolking.

Op vrijdag 15 december opent Winters Vilvoorde zijn deuren met een onvergetelijk Retro Swingfeest, gepresenteerd door Radio Modern. Tijdens het openingsweekend transformeert de Grote Markt tot kerstmarkt. Hier word je zowel op zaterdag als zondag ondergedompeld in een betoverende winterse sfeer met heerlijke lekkernijen en winterspelen waar jong en oud zich vermaken met diverse activiteiten.

De Winterbar in de Spiegeltent biedt van woensdag tot zaterdag drie weken lang tal van activiteiten. Elke dag heeft een eigen concept maar elke week zit in een ander jasje. Woensdag zijn kinderen baas tijdens de pannenkoekenshow, ’s avonds vinden spelletjesfanaten er zeker hun ding met meer dan 40 gezelschapsspelen ter jouw beschikking. Donderdag is er live muziek en sluit Oerwoud DJ de avond af. Vrijdag wordt er gedanst! Met thema’s als Après-Ski, Nineties & Nillies en R&B is stilzitten geen optie. Elke zaterdag kan er dankzij Stoom gebruncht worden, in de namiddag zijn er tal van activiteiten voor de kinderen. De avond sluit je af met een onvergetelijke karaoke-avond.

Op 24 december organiseert 1001 Schakels een binnenspeeldag met leuke activiteiten en animaties voor kinderen en verkopen ze heel wat lekkers. De opbrengst gaat naar de slachtoffers van de aardbeving in Marokko. Aftellen naar 2024? Bar Bâtard neemt op oudejaarsavond de Spiegeltent over en zorgt voor een onvergetelijke jaarwisseling. Tickets hiervoor koop je online. Op 7 januari klinken we samen met alle inwoners op het nieuwe jaar. Dansclub VIDAK zet met een swingende dansnamiddag het feestje voort.

"De Spiegeltent is weer prominent aanwezig in het winterprogramma van onze stad. En wat voor een programma hebben we dit keer! We zijn verheugd te kunnen aankondigen dat er voor elk wat wils is, van een Retro Swingfeest voor alle leeftijden tot een pannenkoekenslag speciaal voor de kinderen. Gedurende drie weken, van woensdag tot zaterdag, geniet iedereen van een gevarieerd programma dat ons onderdompelt in een ware kerstsfeer. Verder kunnen alle inwoners van Vilvoorde zich verheugen op een kerstmarkt met echte hutjes. En tot slot nodigen we iedereen van harte uit om het nieuwe jaar te komen vieren op onze nieuwjaarsreceptie. Hartelijk welkom aan alle Vilvoordenaars!" aldus een enthousiaste schepen voor jeugd, sport en cultuur Moad El Boudaati.

“We zijn als bestuur bijzonder opgetogen om de Spiegeltent dit jaar opnieuw te mogen verwelkomen. Dit is, na een aantal moeilijke jaren, ook een opsteker voor onze horeca en handelaars. Het mooie programma van Winters Vilvoorde zal ongetwijfeld opnieuw veel bezoekers naar Vilvoorde brengen. Tijdens het openingsweekend van de Spiegeltent zullen trouwens ook de handelaars van de Leuvensestraat en de Nowelei (Jean Baptiste) langer open blijven en de bezoekers helpen bij het selecteren van de perfecte eindejaarsgeschenken.” vult schepen voor economie en wijkcontracten Didier Cortois aan.

Het volledige programma en openingsuren vind je op www.wintersvilvoorde.be.

Extra sfeer creëren we ook met de feestverlichting die we jaarlijks aanvullen met een paar nieuwigheden. De voorbije weken werden in het Centrum heel wat lichtjes opgehangen. Ze fonkelen in winkelstraten, op pleinen en aan stadsgebouwen. De vernieuwde Rooseveltlaan (Franklin) kreeg dit jaar voor het eerst extra verlichting. In de wijken staat er telkens 1 verlichte boom.

VIBES-box is terug!

Net als vorig jaar voorzien handelaars tijdens de eindejaarsperiode een VIBES-box gevuld met allerlei leuks en lekkers. De stad voorziet per box nog 250 euro aan Vilvoordse Cadeaubonnen. Zo stijgt de waarde per box richting 700 euro. Hoe bekom je zo’n box? Doe een aankoop bij een deelnemende, lokale handelaar en scan de QR-code die uithangt en je wekelijkse kans is verzilverd. Je hebt één kans per handelaar per dag. Tegelijk maak je ook kans op een Vilvoordse cadeaubon van 50 euro door op de Facebookpagina van de stad of de Instagrampagina Visit Vilvoorde de wedstrijdpost te liken en te delen.

De wedstrijd loopt van 9 december tot 15 januari. Meer info over wedstrijd, de deelnemende handelaars en de inhoud van de box is te lezen op: www.vilvoorde.be/vibesbox.