Avond van de sportonderscheidingen

Gepubliceerd op donderdag 7 december 2023 11 u.
Op 1 december werden in de stedelijke sporthal de sportonderscheidingen overhandigd aan de verdienstelijke atleten en sportclubs uit Vilvoorde. De sportraad koos de laureaten voor het Sportjuweel in de categorie beloftevolle jongere en categorie seniors en de Sportverdienste.

Nominaties Sportjuweel, categorie beloftevolle jongere

  • Yasmine Madmar (RWDM Girls)
  • Nathan De Cat (RSCA)
  • Imagination onder leiding van Tessa De Wilder (ViadAns)
  • Casper Lievens (VAC)

Hier kwam Casper Lievens van de Vilvoordse Atletiek Club als winnaar uit de bus. Casper is één van de beloftevolle Belgische atleten op de middellange afstand. Hij verbeterde in het voorbije atletiekseizoen 2022-2023 zijn persoonlijke records op zowel de 800, 1500 als 3000 meter met als orgelpunt in zijn jonge loopbaan de selectie voor het EK voor beloften (U20) in Jeruzalem. Casper geraakte op dit EK in de halve finale op de 1500 meter. In het winterseizoen behaalde hij vele ereplaatsen op diverse veldlopen, ook hier met als hoogtepunt een kampioenschap, namelijk de bronzen medaille bij de Junioren heren op het BK cross.

Nominaties Sportjuweel, categorie seniors

  • Mehdi Amri (wereldkampioen pannavoetbal)
  • Jolien Boumkwo (VAC)
  • Kristel Polet (Triatlon Team Vilvoorde - TRIBE)

Kristel Polet ontving het Sportjuweel in de categorie seniors. Nadat ze al ging lopen en fietsen, startte Kristel Polet op haar 35ste met zwemmen. En rolde zo de triatlon in, want het is net de combinatie van drie sporten die haar aanspreekt. Die limieten zocht Polet op in Polen, waar ze in haar leeftijdscategorie de Ironman won en ook tweede werd in het eindklassement. Daardoor kwalificeerde ze zich voor de legendarische Ironman van Hawaï. Daar zette ze een tijd neer van 11 uur 15 minuten.

Nominaties Sportverdienste

  • Pascale Kockaert (VAC)
  • Sander Maes (KVZP)

In deze categorie won Pascale Kockaert. Pascale is 56 jaar en reeds 36 jaar actief bij VAC. Zij begon als kind met atletiek en had een voorkeur voor discuswerpen en kogelstoten. Voor kogelstoten trainde ze bij George Schroeder, nog altijd Belgisch recordhouder kogelstoten. Naast haar eigen sportieve prestaties geeft ze ondertussen zelf training en is ze coördinator binnen de jeugdcategorieën. Naast het sportieve kan VAC steeds op haar rekenen voor allerhande activiteiten en evenementen, zowel sportief als extra-sportief als helpende hand. Ook is zij de oprichter van de zomerkampen van VAC waardoor er al meer dan 10 jaar atletiekkampen doorgaan in de zomervakantie.

Stad Vilvoorde zette vervolgens nog 2 atleten extra in de bloemetjes. Viadans nam deel aan het WK Street Dance UDO in de categorie U18 en behaalde daar maar liefst de wereldtitel. De tweede atleet was Mehdi Amri. Hij werd afgelopen zomer voor de 4e keer wereldkampioen pannavoetbal. Een straffe prestatie voor iemand van amper 20 jaar oud! Daarnaast is hij ook football creator bij RSC Anderlecht en reist hij de wereld rond om internationale tornooien en demo’s te spelen. Met zijn freestyle content op zijn Instragram kanaal bereikt hij dagelijks duizenden jongeren en staat hij symbool voor de urban voetbalscene die in Vilvoorde leeft.

Dankzij Viadans en ’t Vosje werden de uitreikingen opgeleukt met dans en spektakel. Mehdi Amri deed ook nog een act als pannavoetballer. Dankzij hem werden de aanwezigen getrakteerd op een fijne afsluiter vol kunstjes met de voetbal. Aansluitend was er een receptie.

Schepen voor jeugd, sport en cultuur Moad El Boudaati: “Ik ben verheugd dat er zo veel kampioenen zijn in onze stad of bij de Vilvoordse sportclubs. Telkens opnieuw worden we verrast door nieuwe talenten en uitzonderlijke prestaties van Vilvoordse sporters. Zowel Provinciale, Vlaamse, Belgische tot wereldkampioenen passeerden de revue. Het maakt van Vilvoorde een echte sportstad. Daarnaast ook fijn dat we meisjes en vrouwen in de kijker zetten en hen dit jaar het Sportjuweel konden overhandigen”.