De toekomst van het Belgische voetbal blaast verzamelen in Vilvoorde

Gepubliceerd op vrijdag 15 december 2023 9 u.
Na de overweldigende positieve respons tijdens het Youth Champions Cup-toernooi afgelopen mei, hebben de verantwoordelijken besloten deze vruchtbare samenwerking voort te zetten. Dit heeft geresulteerd in de geboorte van een innovatief nieuw concept: de YOUTH CHAMPIONS YCFIVE CUP.

Dit veelbelovende indoor jeugdvoetbaltoernooi, gericht op de U10-leeftijdscategorie, zal plaatsvinden op zaterdag 16 december 2023, in het sportcomplex YCFIVE aan de Havenstraat 72.

De Youth Champions YCFIVE CUP gaat verder dan een traditioneel voetbaltoernooi. Het is een gloednieuw internationaal jeugdvoetbalevenement waarbij niet alleen de wereldwijde elite betrokken is, maar ook speciale aandacht wordt besteed aan lokale betrokkenheid. Verschillende teams uit de regio zijn uitgenodigd om deel te nemen en zo hun dromen te verwezenlijken door te strijden tegen elite teams en mogelijk ontdekt te worden door talentenscouts.

Het is hartverwarmend om te zien dat de droom van onze Vilvoordse Rode Duivel, Yannick Carrasco meer en meer concreet wordt. Hij wilde van jongs af aan zijn ervaring gebruiken om jongeren kansen te geven om zich te ontwikkelen via sport. Zijn organisatie, YCFIVE, valt al niet meer weg te denken uit Vilvoorde: jong en oud, amateurs of professionals, vinden er inmiddels hun weg naar de verschillende sporten in de gloednieuw ingerichte site Focquet aan de Havenstraat in Vilvoorde. Met de organisatie van de Youth Champions Cup nemen nu ook de toekomstige jeugdige talenten uit verschillende binnen- en buitenlandse topclubs het tegen elkaar op. Zeker de moeite om er een kijkje te gaan nemen. Misschien ontbolstert er een nieuwe Rode Duivel onder de jeugdige talenten.” aldus een fiere burgemeester Hans Bonte.

Schepen van Sport, Moad El Boudaati, benadrukt het belang van dergelijke initiatieven voor de lokale gemeenschap: "Dit toernooi versterkt niet alleen de sportieve trots van Vilvoorde, maar biedt ook een platform voor onze jeugdige voetbaltalenten om zich te meten met de besten. Het is een eer om gaststad te zijn van de Youth Champions YCFIVE CUP en een bijdrage te leveren aan de bloei van het Belgische voetbal."

De deelnemerslijst is indrukwekkend en omvat toonaangevende Belgische jeugdacademies van RSC Anderlecht, KAA Gent, R. Union St-Gilloise, KV Mechelen, OH Leuven, K Beerschot VA, KV Kortrijk, Zulte Waregem, FCV Dender, evenals het Nederlandse Feyenoord. De lokale voetbalbelangen worden vertegenwoordigd door Infinity FC Vilvoorde.

De Youth Champions YCFIVE CUP belooft een dag vol spannende wedstrijden en de ontdekking van jong voetbaltalent te worden. Vilvoorde is klaar om het kloppende hart van het Belgische voetbal te zijn dit weekend.

Voor meer informatie en updates over het toernooi, ga naar www.ycfivecup.com of neem contact op via info@ycfivecup.com.