Stadsambassadeur Lene Bettens schenkt cheque aan de VZW Scouts en Gidsen Vilvoorde

Gepubliceerd op maandag 15 januari 2024 11.30 u.
In mei 2022 werd Lene Bettens aangesteld als nieuwe stadsambassadeur. Bij deze aanstelling geeft stad Vilvoorde 1 000 euro ter beschikking van de stadsambassadeur.

Die mag met het geld een eigen project opstarten of het bedrag schenken aan een organisatie of vereniging die zij een warm hart toedraagt.

Op zondag 14 januari verzamelden de stadsambassadeur en het stadsbestuur bij de Scouts en Gidsen Vilvoorde en overhandigde Lene Bettens aan de VZW Scouts en Gidsen de cheque van 1 000 euro. De VZW zorgt al jarenlang voor een sterke fundering in de realisatie en beheer van de nieuwe scoutslokalen aan de Fresiaweg. Ze gebruiken het geld voor de aankoop van een nieuwe vlaggenmast.

Lene Bettens licht haar keuze toe: “Toen ik de vraag kreeg om stadsambassadeur te worden, kon ik me geen mooier cadeau inbeelden en nam de taak met volle goesting aan. Dat ik 1 000 euro mag schenken is een mooi extraatje en ik bedank Stad Vilvoorde voor de kans om zo iets terug te kunnen geven aan 1 van de projecten waarvan ik geloof dat ze van onschatbare waarde zijn in onze stad. Want ik heb een hart voor mensen die zich dagelijks vrijwillig inzetten om Vilvoorde te laten draaien. Vaak staan ze niet in the picture maar blijven ze achter de schermen alles aansturen en verbinden. Met hun onstuitbare motivatie houden ze de motor van de groep warm.

“Sinds hun ontstaan in 1936 zorgt deze Vilvoordse Scoutsgroep generaties na generaties voor een plek waar jong en oud samenkomen,. Met oog voor de natuur en voor wat iedereen verbindt. Ze zetten zich in voor de groep en komen op voor zichzelf en de mensen rondom hen. Scouting betekent klaarstaan voor elkaar en zorgen dat anderen op je kunnen rekenen. Deze denkwijze vind je ook terug in hun Scouts- en Gidsengroet: De 3 vingers wijzen op de drievoudige scouts- en gidsenbelofte: de belofte tegenover jezelf, de ander en de wereld. De pink onder de duim wijst op de dienstbaarheid van elke scout of gids: de sterke beschermt de zwakke. Het is een leefwijze en engagement, die hopelijk iedereen kan inspireren in de algemene ‘sjorring van het leven’. aldus de stadsambassadeur.