Stad Vilvoorde helpt jou op weg met de zoektocht naar een basisschool in de buurt

Gepubliceerd op maandag 22 januari 2024 14.30 u.
Met het project ‘School in je buurt’ wil stad Vilvoorde ouders helpen met de zoektocht naar de ideale basisschool voor hun kind. Jouw kind naar scholen laten gaan in de buurt biedt heel wat voordelen.

Elke school in Vilvoorde heeft zijn eigen karakter en aanpak. Daarom organiseert de stad buurtwandelingen langs de scholen vanuit het project ‘School in je buurt’. Samen met andere ouders, maken ouders een wandeling door de buurt en bezoeken ze de scholen. De kans om te ontdekken welke voordelen een school dichtbij allemaal kan bieden. Ouders kunnen zo een beter beeld krijgen van wat de scholen in Vilvoorde te bieden hebben.

Alle wandelingen zijn terug te vinden op www.vilvoorde.be/school-in-je-buurt. Elke wijk in Vilvoorde komt in februari aan bod. Ouders krijgen een warm welkom met hapje, een ontmoetingsmoment met andere ouders en een bezoek aan de scholen in de buurt. Ouders die willen deelnemen kunnen inschrijven via de website www.vilvoorde.be/school-in-je-buurt.

Op woensdag 7 februari 2024 van 19.15 tot en met 20.30 uur kunnen ouders en andere geïnteresseerden ook deelnemen aan de lezing over de meerwaarde van diversiteit in het basisonderwijs van professor Orhan Agirdag in cc Het Bolwerk. Deze lezing is aansluitend op het infomoment over aanmelden in het basisonderwijs om 18 uur in cc Het Bolwerk. Je kan inschrijven voor deze lezing via www.vilvoorde.be/school-in-je-buurt.