Samen zorgen we voor een proper Vilvoorde tijdens de Lentepoets!

Gepubliceerd op woensdag 6 maart 2024 11 u.
Ook dit jaar organiseert stad Vilvoorde een Lentepoets. Op zaterdag 30 maart 2024 van 10 tot 12 uur ruimen we met zo veel mogelijk bewoners afval (zwerfvuil en sluikstorten) op.

Elke deelnemer van de Lentepoets krijgt een gratis bloembak cadeau. Je kan individueel of per groep inschrijven. Wil je aansluiten bij een groep? Laat dit telefonisch of per mail weten. In de meeste wijken is er een groep actief.

Inschrijven voor de Lentepoets kan tot en met woensdag 20 maart 2024 via veiligheid.preventie@vilvoorde.be of 02 255 79 90.

Schepen voor economie en wijkcontracten, Didier Cortois: “Iedereen kent intussen onze Vilvoprikkers! Dat zijn die mensen naar wie je vaak je duim opsteekt wanneer je ze ziet voorbij lopen met hun prikstok en vuilniszak. Ze zorgen er samen met de stadsdiensten dag in dag uit voor dat onze straten en buurten er netjes bij liggen. 1 x per jaar organiseert de stad een heuse Lentepoets. Net zoals de lentepoets bij je thuis, willen we er op die dag voor zorgen dat de ganse stad eens grondig opgeruimd wordt om met een schone lei aan de mooie lentemaanden te kunnen starten. De Lentepoets is het moment bij uitstek om met buren, vrienden en familie er op uit te trekken en onze Vilvoprikkers een handje toe te steken.”

Schepen voor openbare werken en burgerzaken, Katrien Vaes: “De jaarlijkse Lentepoets is trouwens meer dan alleen maar opruimen. Het is ook de ideale moment om je buren beter te leren kennen. Heel wat straat- en buurtcomités nemen deel en wat is er plezanter om nadien samen een hapje en een drankje te nuttigen? Zo wordt het nuttige aan het aangename gekoppeld en wie weet, krijg je de smaak te pakken en word je wel een Vilvoprikker. We zijn ondertussen op weg naar de 300!!!”

Wil je graag Vilvoprikker worden?

In 2006 startte de stad met het project ‘straatvrijwilligers’, nu heet het project ‘Vilvoprikkers’. Vilvoprikkers zijn inwoners die mee de handen uit de mouwen steken om een buurt proper te houden. Ze bepalen zelf welke straat, straten of plein ze mee willen onderhouden en wanneer en hoe vaak ze dit doen. De stad stelt opruimmateriaal (een prikstok, roze vuilniszakken, handschoenen) ter beschikking en regelt het ophalen van de ingezamelde roze vuilniszakken. In 2006 startten een 30-tal vrijwilligers als Vilvoprikker. Intussen engageren 281 inwoners zich!

Meer informatie?

Wil je graag deelnemen aan de Lentepoets? Of heb je interesse om Vilvoprikker te worden?

Neem contact op met dienst Veiligheid en Preventie via veiligheid.preventie@vilvoorde.be of 02 255 79 90.