START.huis blaast 1 kaars uit!

Gepubliceerd op donderdag 14 maart 2024 14 u.
Op zaterdag 23 maart is het feest! START.huis is één jaar actief op haar huidige locatie, Leuvensestraat 29.

Verwacht een boordevol dagprogramma voor jong en oud: workshops gelaatsverzorging, een kinderatelier, ‘eerste hulp’ bij geboortelijsten, kindergrime en een springkasteel. Tussen de activiteiten door kan je gezellig shoppen bij de winkels of proeven van het aanbod van de nieuwe horecazaak ‘Bano’. Zij willen Vilvoorde veroveren met hun Indische keuken en trappen de dag af met een fusion brunch. Het volledige programma vind je terug op Facebook en Instagram.

START.huis is een project van stad Vilvoorde, ondersteund door de Vlaamse overheid. Het zwengelt ondernemerschap aan door laagdrempelige fysieke locaties te bieden aan startende ondernemers. Op die manier kunnen ze hun concept uitproberen en verfijnen. Het voorbije jaar was een duidelijk succes: een 15-tal ondernemers vond er een tijdelijke plek, gaande van een bloemenzaak over studiehulpbegeleiders tot interieurdesign. Schepen voor economie en wijkcontracten Didier Cortois toont zich tevreden: “START.huis zit letterlijk tot de nok gevuld met ambitieuze startende ondernemers. Dat voormalige starter Studio Trix nu de stap neemt naar een eigen winkel in de Leuvensestraat kunnen we enkel maar toejuichen!”.

Met het verstrijken van het eerste jaar is het ook tijd voor een wissel van de wacht in het horecagedeelte: de Marokkaanse keuken van ‘Bij Naima’ maakt plaats voor de Indische keuken van Bano. Ook het creatief kindercoach atelier ‘KINDNESS’ is een nieuwe aanwinst voor START.huis en versterkt zo mee het aanbod.

Meer informatie over START.huis vind je op www.vilvoorde.be/starthuis. Je ontdekt er ook welke starters momenteel actief zijn.