Ontdek de prachtige parken van Vilvoorde tijdens de Parkenparade

Gepubliceerd op vrijdag 5 april 2024 8.30 u.
Met de Parkenparade zet Toerisme Vlaams-Brabant de groene pracht van de parken en tuinen in de Groene Gordel in de kijker. Met negen diverse parken in Vilvoorde kunnen we niet ontbreken bij dit event.

Van april tot eind juni voorzien we boeiende activiteiten en geniet je van al het moois dat onze parken te bieden hebben. In april plaatsen we het Hanssenspark in de schijnwerpers met als hoogtepunt de Buitenspeeldag op woensdag 17 april. Een dag vol plezier en avontuur in de buitenlucht voor alle kinderen.

We kiezen er tijdens deze editie van de Parkenparade voor om in te zetten op verschillende activiteiten in meerdere parken. We hebben verrassend veel groen in onze stad en daar willen we niet alleen onze inwoners maar ook toeristen ten volle van laten genieten. Na het succes van vorig jaar zetten we ook terug in op picknickmanden die kunnen besteld worden bij onze horecapartners. Nu alleen nog hopen op goed weer,” aldus schepen voor duurzaamheid, toerisme, woonbeleid en digitalisering Tine Paredis.

Schepen voor openbare werken en burgerzaken Katrien Vaes: “Wat veel mensen niet weten, is dat Vilvoorde over het meeste openbaar groen beschikt van gans de Rand. Als oude industriestad kan dat wel tellen… We zijn dan ook zeer fier op onze vele parken die allemaal hun eigen karakter hebben, van klassieke landschapsparken over belevingsparken tot echte buurtparken. Er is altijd wel iets te beleven. De Parkenparade is hetideale moment om dit nog eens extra onder de aandacht te brengen. "

In mei staat park Drie Fonteinen centraal, met als hoogtepunt Stroomloop op zaterdag 4 mei. Dit loopevenement biedt verschillende parcours van 7 km voor beginners, 14 km voor gevorderde lopers en 21 km voor de liefhebbers van een stevige uitdaging. Naast de prachtige natuurlijke omgeving zorgen muziek en ander entertainment langs het parcours voor een onvergetelijke loopervaring.

Juni belooft een betoverende maand te worden met Asiat Park als stralend middelpunt. Bereid je voor op een maand vol activiteiten waaronder de jaarlijkse Horst Arts and Music Exhibition, waar kunst en architectuur hand in hand gaan.

"Het eerste deel van het nieuwe landschapspark in Asiat Park zal net op tijd klaar zijn voor de Parkenparade. Met dit nieuwe park voegen we een boeiende plek toe aan het geheel met een heel ander karakter. De focus in dit park ligt op de biodiversiteit bevorderen en koelte brengen in stedelijke omgeving," besluit schepen voor mobiliteit, ruimtelijke ordening, milieu en natuur Barbara de Bakker.

Ontdek de parken van Vilvoorde, geniet van al het moois dat de Groene Gordel te bieden heeft en neem deel aan diverse activiteiten tijdens de Parkenparade. Meer info vind je op: www.vilvoorde.be/parkenparade.