Vilvoorde pleit voor een direct staakt-het-vuren in de Gazastrook en hangt vredesvlag aan het stadhuis

Gepubliceerd op dinsdag 9 april 2024 11.30 u.
Zes maanden na het begin van het ellendige conflict in het Midden-Oosten wil het stadsbestuur een morele duw in de rug geven aan eenieder die pleit voor een direct staakt-het-vuren in de Gazastrook.

Na de lafhartige aanval van Hamas op Israël is de wereld momenteel getuige van een onverantwoorde massale represaille door het Israëlische leger, waarbij vooral de Palestijnse burgers – en in het bijzonder ouderen en kinderen – zwaar worden getroffen. Duizend onschuldige burgers worden gebombardeerd, gedood, verdreven en uitgehongerd. De schaarse hulpverleningsorganisaties worden er bedreigd en humanitaire hulp wordt zwaar gehinderd.

Met deze symbolische actie willen we onze solidariteit benadrukken met de onschuldige slachtoffers en sluiten we ons aan bij het pleidooi van de Belgische en internationale autoriteiten die pleiten voor een direct staakt-het-vuren. De vredesvlag aan de gevel van het stadhuis is daarom meer dan op haar plaats. Ook in onze stad kunnen we niet apathisch blijven bij het schrijnend humanitair drama dat zich voor onze ogen afspeelt. De vlag geeft uitdrukking van onze solidariteit zoals deze unaniem werd aangenomen in een motie door de Vilvoordse gemeenteraad,” aldus burgemeester Hans Bonte.