Sta sterk tijdens de Week van de Valpreventie in Vilvoorde

Gepubliceerd op donderdag 11 april 2024 11 u.
Van 22 tot 28 april organiseert de Vilvoordse Ouderenraad de Week van de Valpreventie, in samenwerking met verenigingen, partners en stad Vilvoorde. Tijdens deze week brengen we val- en fractuurpreventie in de aandacht om ouderen, families en zorgprofessionals bewust te maken van valpreventie.

Het risico op vallen neemt immers toe naarmate je ouder wordt. Veel valincidenten kunnen worden voorkomen met eenvoudige maatregelen. Regelmatige lichaamsbeweging, struikelgevaarlijke objecten verwijderen in huis en zorgen voor goede verlichting in huis zijn goede preventieve maatregelen.

Het hele programma voor de Week van de Valpreventie in Vilvoorde vind je op onze website.

Ouderen kunnen in de Week van de Valpreventie ook aansluiten bij activiteiten in de lokale dienstencentra van Zorg Vilvoorde, WZC Rietdijk en WZC De Stichel. Hiervoor moet je niet inschrijven.

Fatima Lamarti, schepen voor sociaal beleid en gelijke kansen: “Niet alleen kunnen we valpreventie een week lang onder de aandacht brengen, maar het is ook een herinnering dat elke stap die we nemen om valongevallen te voorkomen, van onschatbare waarde is voor de gezondheid en welzijn van mensen van alle leeftijden.”