Zeg nee tegen fietsdiefstal!

Gepubliceerd op vrijdag 19 april 2024 13.54 u.
Tijdens de nationale actieweek tegen fietsdiefstal van 22 april tot 28 april, organiseert stad Vilvoorde, samen met de politiezone Vilvoorde-Machelen en gemeente Machelen-Diegem, een actie tegen fietsdiefstal.

Op woensdag 24 april van 14 tot 17 uur geven we tips en advies voor het voorkomen van fietsdiefstal aan elke voorbijganger aan het station van Vilvoorde. Op donderdag 25 april van 16 tot 18 uur kan je ook terecht aan het station van Diegem voor tips en advies over fietsdiefstal.

Als stad willen we iedereen wapenen tegen fietsdiefstal. Daarom delen we tijdens deze actie advies over geschikte fietssloten en hoe ze te gebruiken. Ook geven we tips over hoe je jouw fiets identificeerbaar kan maken.

Daarnaast worden enkele leuke gadgets uitgedeeld en er zal ook een ploeg van Securail zijn om extra te patrouilleren en de reizigers en fietsgebruikers mee te sensibiliseren.

Burgemeester van Vilvoorde, Hans Bonte: “Daarnaast blijft het wachten op duidelijke richtlijnen van het federaal parket om te werken met lokfietsen om professionele fietsdievenbendes aan te pakken. Politiezone Vilvoorde-Machelen heeft inmiddels de nodige voorbereidingen getroffen om hiermee aan de slag te gaan.”

Burgemeester van Machelen-Diegem, Jean-Pierre De Groef: "Fietsdiefstalpreventie vereist de gezamenlijke inspanning van alle betrokken partijen. Als burgemeester van Machelen sta ik volledig achter dit initiatief. Door bewustzijn te creëren en praktische tips te delen, kunnen we fietsdiefstal effectief aanpakken en stoppen."

Ben je toch slachtoffer? Doe zo snel mogelijk aangifte bij de politie. Zo heeft de politiezone beter zicht op het aantal gestolen fietsen en kunnen ze bij gevonden fietsen sneller achterhalen wie de eigenaar is. Je kan aangifte doen online via Police-On-Web of op afspraak tijdens de openingsuren.

Op Bike Bank vind je verloren of gestolen fietsen snel terug. Het is zeker de moeite waard om je fiets daar te registeren en de website te controleren bij diefstal!