Nina & the City Vilvoorde 7 en 8 mei

NINA & The City komt op 7 en 8 mei naar Vilvoorde! 

Ontdek de leukste hotspots om te shoppen, eten en te genieten van een ultragezellig uitje.

Kom naar de Visit Vilvoorde-stand op de hoek van de Nowélei (Jean-Baptiste) en de Leuvensestraat en toon je mooiste glimlach in de gezellige NINA photobooth. Ga naar huis met een gepersonaliseerd postkaartje als herinnering aan jouw dag in Vilvoorde. 

De lokale handelaars verwelkomen je dat weekend met heel wat leuke acties. Alle deelnemende handelszaken kan je hier vinden: https://www.hln.be/nina/city/vilvoorde.html.

Activiteiten op zaterdag 7 en zondag 8 mei

Gegidste wandelingen

 • Plezier in Watersite, een wandeling van 3 kilometer langs trekpleisters als de kadeboulevard en Marina, het Tuchthuis en 4 Fonteinen.
  Voor meer info en de brochure: vilvoorde.be/vilvoorde-aan-het-water
  Gidsbeurten vertrekken om 10 & 16 uur op zaterdag en om 14 & 15 uur op zondag.
 • Ontdek het Centrum, een wandeling van 4 kilometer waar je ontdekt hoe mooi en verrassend Vilvoorde is via een gezellige route langs 16 markante, historische locaties in de binnenstad. Voor meer info en de brochure: vilvoorde.be/centrumwandeling.
  Gidsbeurten vertrekken om 11 & 15 uur op zaterdag en om 14 & 16 uur op zondag.
 • Spot de Street Art, een fietstocht die speciaal voor dit weekend omgevormd werd tot wandeling: bewonder meer dan 70 werken op je pad! Voor meer info en de brochure: vilvoorde.be/street-art.
  Gidsbeurten vertrekken om 12 & 14 uur.

Inschrijven voor de gidsbeurten kan via: https://reservaties.vilvoorde.be/Zwembadenevenementen.aspx.

‘Lisa was here’ stadsspel

Speel dit interactief mediaspel langs de opnamelocaties van de telenovelle Lisa. Neem je smartphone en bekijk scènes uit de reeks die op diverse plaatsen in Vilvoorde zijn opgenomen. De televisiemakers vertellen telkens over het werk achter de schermen en nemen je mee in de wondere wereld van een TV-productie. Je kan de interactieve wandeling op elk moment van de dag starten, door aan de het stadhuis contact op te nemen met Lisa via Facebook Messenger.

Voor meer info en instructies: vilvoorde.be/lisastadsspel.

Smul van een picknickmand

Koffiebar Stoom vult tijdens de NINA-dagen picknickmanden voor 2 of 4 personen met allerlei lekkers, borden, bestek, servieten en een flesopener.

Pik je mand op bij Stoom (Bergstraat 5) en zoek een plekje uit in het Hanssenspark, aan de Zenne of aan het kanaal en geniet van de omgeving.

Voor meer info: @visitvilvoorde en @stoom.vilvoorde op Instagram. Bestellen kan via stoomvilvoorde.be/koffiebar.

Enkel zaterdag 7 mei

Vaar op het kanaal

Van Vilvoorde naar Brussel en terug op een originele manier? Dat kan met de Vivaldi van Rivertours. Ontdek de streek eens op een andere manier! De boot vaart om het uur gratis van 10 tot 18 uur en vertrekt aan de Steenkaai.

Voor meer info: rivertours.be/nl.

Enkel zondag 8 mei

Ontdek het Vilvoordse erfgoed

Lange, duistere gangen, graffiti van getormenteerde gevangenen en krakende deuren: het 18e-eeuwse Tuchthuis in Vilvoorde spreekt tot de verbeelding. De rechtervleugel van de gevangenis is in ere hersteld en de oude vleugel deed dienst als decor voor de BBC-reeks ‘Les Misérables’. Via augmented reality krijgt deze erfgoedparel bovendien een extra dimensie. Voor meer info en de brochure: vilvoorde.be/tuchthuisar.
Gidsbeurten vertrekken om 15 & 16 uur. Inschrijven kan via: https://reservaties.vilvoorde.be/Zwembadenevenementen.aspx.

Fietsen, wandelen en cultuur opsnuiven op de Asiat-site

Kiwanis Vilvoorde Noordrand strijdt met het project ‘Witte Raven’ tegen kinderarmoede in Vilvoordse scholen.

Verken het natuurgebied Dorent-Nelebroek langs de Zenne te voet (6 of 8 km) of met de fiets (25 of 40 km) en geniet na zo’n inspanning van een lekkere lunch. Je kan ook wat cultuur meepikken op de avant-première van Horst Arts Exhibition.

Meer info en Inschrijven via kiwanis.be/vilvoorde/

Voor de gezelligste foto’s en een overzicht van ons toeristisch aanbod, volg @visitvilvoorde op Instagram.