Parkenparade

Toerisme Vlaams-Brabant richt opnieuw de spotlights op de kastelen, parken en tuinen in de Groene Gordel. Op 19 juni organiseert stad Vilvoorde tijdens de Parkenparade allerlei activiteiten in het teken van rust en geluk in het Hanssenspark. Een ideaal moment om met de familie of vriendengroep even afstand te nemen van de stad en van de natuur te genieten.

Hanssenpark

Het Hanssenspark is 6,2 hectare groot en één van de acht parken in Vilvoorde. Gelegen vlakbij het station is het park in het centrum van Vilvoorde de uitgelezen plaats om heerlijk te vertoeven in het groen. Het park vormt ook de groene link tussen het centrum en de andere grote stadsvernieuwingsprojecten van Watersite en de stationsomgeving. Kortom, zeker een bezoekje waard!

Programmatie

 • Smul van een heerlijke Visit Vilvoorde picknickmand
  Koffiebar Stoom vult tijdens de Parkenparade picknickmanden voor 2 of 4 personen met allerlei lekkers, borden, bestek, servieten en een flesopener.
  Pik je mand op bij Stoom, zoek een plekje uit in het Hanssenspark en geniet van de omgeving. Bestel je picknickmand via koffiebar@stoomvilvoorde.be of 0478 83 25 11.
  Locatie: haal je mand af bij koffiebar Stoom, Bergstraat 5 tussen 9 en 13 uur.

 • Ontspannende yoga-sessie op het gras
  Neem deel aan een ontspannende yoga-sessie, een heerlijke ervaring voor geest en lichaam.
  Benodigdheden: comfortabele sportkledij, yogamatje of een grote dikke badhanddoek, dekentje/fleece voor relaxatie of om je knieën tijdens de yogahoudingen te beschermen.
  Ter info: het is beter om niet direct voor de les uitgebreid te eten. Met een volle maag bewegen is niet prettig. Twee à drie uur voor de les eten is beter en dan het liefst niet te zwaar. Als dit niet lukt en je hebt een klein hongertje juist voor de les, eet dan iets licht zoals een stuk fruit, noten of een yoghurt. Drink voldoende, maar een half uur voor de les liefst niet meer.
  Tijdstip: zondag 19 juni van 10 tot 11 en van 13 tot 14 uur.
  Inschrijven: aanbevolen via reservaties.vilvoorde.be/Zwembadenevenementen.aspx , ter plekke kan je ook aansluiten.
  Vertreklocatie: Melkhuisje, Hanssenspark een kwartier op voorhand.

 • Close-Up Magic door John K. Magic
  John K. Magic zorgt aan de hand van onbegrijpelijke en spectaculaire trucs in het thema geluk voor de nodige dosis humor. Goochelen, mentalisme en illusionisme zijn voor hem de perfecte manier om de ongelofelijke kracht van verwondering te illustreren. De magie dicht bij de mensen brengen is zijn missie, omdat hij ervan overtuigd is dat de wereld er nu meer dan ooit nood aan heeft.
  Tijdstip: 12 - 14 uur.

 • Stiltewandeling “Zen aan de Zenne”
  Proef van het geluk tijdens de Parkenparade in het Hanssenspark. ‘Hoe kunnen we nog tot rust komen in een stad en de drukke computer die ons hoofd is even op pauze te zetten?’ Twee begeleiders nemen je mee in een wandeling doorheen het Hanssenspark en centrum van Vilvoorde. Tijdens de route zal je yoga- of meditatieoefeningen doen. De oefeningen werden gemaakt door yogadocenten, stilteliefhebbers en mindfulness- en meditatiecoaches. De poses zijn laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk. Je moet niets meebrengen. Er wordt aangeraden comfortabele kledij waarin je vrij kan bewegen te dragen en een gemakkelijke stapschoen. Denk aan een paraplu bij regenweer.
  Tijdstip: zondag 19 juni van 14 tot 16 uur.
  Inschrijven: verplicht via reservaties.vilvoorde.be/Zwembadenevenementen.aspx, maximum 15 deelnemers.
  Vertreklocatie: Melkhuisje, Hanssenspark.

 • Prachtige livemuziek door Small Talk
  Geniet van prachtige livemuziek door de band Small Talk. Deze muzikale driehoek met percussie, gitaar en vocals trakteert je op een originele akoestische set vol herwerkte nummers - afwisselend uptempo, intiem of bruisend van energie. Malou, Niels en Tommy brengen jullie ongetwijfeld in de juiste sfeer met eigen gerechten uit de kookboeken van Dua Lipa, The Kooks, The Beatles, Madonna, Lady Gaga en nog veel meer. Entertainment gegarandeerd!
  Tijdstip: 14.30 - 16.30 uur.
  Locatie: Melkhuisje.

 • Toon je beste dansmoves met een workshop salsa, merengue en bachata
  Salsa Cadente leert je dansen met Latin Feeling. Kom en laat je lichaam en geest genieten van deze heerlijke dansen. Dit zal onmiddellijk weerspiegeld worden in een betere fysieke staat.
  Tijdstip: 16.30 - 17.30 uur en 17.30 - 18.30 uur.
  Inschrijven: aanbevolen via reservaties.vilvoorde.be/Zwembadenevenementen.aspx, ter plekke kan je ook aansluiten.
  Locatie: Melkhuisje