Parkenparade

Met de Parkparade wil Toerisme Vlaams-Brabant het groene karakter van de parken en tuinen in de Groene Gordel op de voorgrond brengen. Met maar liefst 9 diverse parken in Vilvoorde is onze deelname aan de Parkenparade onmisbaar. Van april tot en met juni nodigen we je uit om deel te nemen aan boeiende activiteiten en te genieten van al het moois dat onze parken te bieden hebben.

Ontdek de prachtige parken van Vilvoorde en doe mee aan diverse activiteiten en evenementen gedurende de maanden april tot en met juni. We trappen af met het Hanssenspark in april, waarbij het Hanssenspark de hele maand lang in de schijnwerpers staat. Kom en vier de Buitenspeeldag in stijl op woensdag 17 april, een dag vol plezier en avontuur in de buitenlucht.

In mei draait alles om het park Drie Fonteinen, met als hoogtepunt Stroomloop op zaterdag 4 mei. Een hardloopevenement dat je niet mag missen! Neem deel aan verschillende parcours van 7 km voor beginners, 14 km voor gevorderde lopers en 21 km voor de liefhebbers van een stevige uitdaging. Naast de prachtige natuurlijke omgeving biedt Stroomloop ook muziek, kunst en ander entertainment van lokale bodem langs het parcours, wat zorgt voor een onvergetelijke loopervaring van start tot finish.

Ontdek in juni het betoverende Asiat Park, het stralende middelpunt van de maand! Bereid je voor op een maand vol activiteiten met onder andere het jaarlijkse Horst Arts and Music Exhibition, waar kunst en architectuur hand in hand gaan. Blijf op de hoogte van alle aankondigingen en beleef onvergetelijke momenten in het hart van Vilvoorde!

Benieuwd naar wat er nog meer te beleven valt in de provincie? Klik op onderstaande link voor een overzicht van het programma. Mis deze unieke kans niet om te genieten van alles wat Vilvoorde en omgeving te bieden hebben! www.toerismevlaamsbrabant.be/thema/kastelen-en-tuinen/parkenparade-uitagenda.