Naar inhoud

Carnaval

affiche carnaval 2018

Ook in 2018 werd carnaval Vilvoorde een groot feest. De activiteiten rond carnaval vonden dit jaar plaats van zaterdag 10 februari tot en met zondag 18 februari 2018. De kermis vond opnieuw plaats op de Rooseveltlaan (Franklin) tussen de Nowélei (Jean Baptiste) en de Guldenschaapstraat.

 

Op zaterdag 10 februari om 16 uur werd de carnavalskermis officieel geopend door een delegatie van het college van burgemeester en schepenen.

 

Carnavalsraad Vilvoorde - bestaande uit afgevaardigden van de stad, de Vilvoordse carnavalsverenigingen en de Orde van de Pjeirefretters - bracht na het succes van 2017 terug een lichtstoet op Vette Dinsdag.

 

Op dinsdag 13 februari 2018 om 19.33 uur trok de carnavalsstoet door de stad. Van 16 tot 19.30 uur konden kinderen zich ter voorbereiding van de stoet laten schminken door kindergrimeurs in een tentje aan de kermis. Naast de Vilvoordse groepen namen ook groepen uit heel Vlaanderen en een aantal prinsendelegaties deel aan de stoet. “Voor de 2e keer op rij gaat de stoet ’s avonds uit en dit jaar zijn er wel 30 groepen die deelnemen! Bovendien gaat de stoet over een nieuw en wat langer parcours, dus dat ziet er veelbelovend uit. Zeker komen kijken!”, zei schepen voor burgerzaken, cultuur en feestelijkheden Johan Serkeyn.

 

Opdat de carnavalsstoet langs de kermis kon gaan, zag het parcours er als volgt uit: Mechelsesteenweg (opstelzone) – Rooseveltlaan (Franklin) – Nowélei (Jean Baptiste) – Leuvensestraat – Campionlei (Ferdinand) – Rooseveltlaan (Franklin). De stoet werd ontbonden ter hoogte van de school Virgo+.  Daar stond ook het podium waar de carnavalsgroepen zich presenteerden voor de jury. Na de stoet vond de paardenkoppenworp plaats aan dit podium.  

 

De 12e beertjesworp ging door op woensdag 14 februari 2018 om 16.30 uur aan het podium op de Rooseveltlaan (Franklin) naast de kermis. Dankzij de inzet van de foorkramers werd dit een echte kinderdag. De aanwezige kinderen werden onderverdeeld in 3 groepen (3 tot 5, 6 tot 8 en 9 tot 11 jaar). Per leeftijdsgroep werden 20 beertjes geworpen. Wie een beertje ving, mocht aan 9 attracties 1 keer gratis deelnemen.

 

De zaterdagmarkten op 10 februari en 17 februari vonden plaats op de Rooseveltlaan (Franklin) tussen de Guldenschaapstraat en de Mechelsestraat én op de Tyndaleparking.  De woensdagmarkt op 14 februari vond plaats op de Rooseveltlaan (Franklin) tussen de Guldenschaapstraat en de Mechelsestraat.

 

Contact

dienst communicatie en PR
tel. 02 255 79 79

Meer info