Naar inhoud

Carnaval van 10 tot 18 februari

affiche carnaval 2018

Ook in 2018 wordt carnaval Vilvoorde een groot feest. De activiteiten rond carnaval vinden dit jaar plaats van zaterdag 10 februari tot en met zondag 18 februari 2018. De kermis zal dit jaar opnieuw plaatsvinden op de Rooseveltlaan (Franklin) tussen de Nowélei (Jean Baptiste) en de Guldenschaapstraat.

 

Op zaterdag 10 februari om 16 uur wordt de carnavalskermis officieel geopend door een delegatie van het college van burgemeester en schepenen.

 

Carnavalsraad Vilvoorde - bestaande uit afgevaardigden van de stad, de Vilvoordse carnavalsverenigingen en de Orde van de Pjeirefretters - brengt na het succes van vorig jaar terug een lichtstoet op Vette Dinsdag.

 

Op dinsdag 13 februari 2018 om 19.33 uur trekt de carnavalsstoet door de stad. Van 16 tot 19.30 uur kunnen kinderen zich ter voorbereiding van de stoet laten schminken door kindergrimeurs in een tentje aan de kermis. Naast de Vilvoordse groepen nemen ook groepen uit heel Vlaanderen en een aantal prinsendelegaties deel aan de stoet. “Voor de 2e keer op rij gaat de stoet ’s avonds uit en dit jaar zijn er wel 30 groepen die deelnemen! Bovendien gaat de stoet over een nieuw en wat langer parcours, dus dat ziet er veelbelovend uit. Zeker komen kijken!”, zegt schepen voor burgerzaken, cultuur en feestelijkheden Johan Serkeyn.

 

Opdat de carnavalsstoet langs de kermis kan gaan, zal het parcours er als volgt uitzien: Mechelsesteenweg (opstelzone) – Rooseveltlaan (Franklin) – Nowélei (Jean Baptiste) – Leuvensestraat – Campionlei (Ferdinand) – Rooseveltlaan (Franklin). De stoet wordt ontbonden ter hoogte van de school Virgo+.  Daar zal ook het podium staan waar de carnavalsgroepen zich presenteren voor de jury. Na de stoet vindt de paardenkoppenworp plaats aan dit podium.  

 

De 12e beertjesworp vindt plaats op woensdag 14 februari 2018 om 16.30 uur aan het podium op de Rooseveltlaan (Franklin) naast de kermis. Dankzij de inzet van de foorkramers wordt dit een kinderdag. De aanwezige kinderen worden onderverdeeld in 3 groepen (3 tot 5, 6 tot 8 en 9 tot 11 jaar). Per leeftijdsgroep worden 20 beertjes geworpen. Wie een beertje vangt, mag aan 9 attracties 1 keer gratis deelnemen.

 

Opgelet: de zaterdagmarkten op 10 februari en 17 februari zullen plaatsvinden op de Rooseveltlaan (Franklin) tussen de Guldenschaapstraat en de Mechelsestraat én op de Tyndaleparking.  De woensdagmarkt op 14 februari zal plaatsvinden op de Rooseveltlaan (Franklin) tussen de Guldenschaapstraat en de Mechelsestraat.

 

Contact

dienst communicatie en PR
tel. 02 255 79 79

Meer info