Naar inhoud

NMBS

Algemeen infonummer NMBS: 02 528 28 28, toestellen met draaischijf: 02 555 25 55.
Algemene website: www.nmbs.be.
Via de website ‘Railtime’ kan je de werkelijke vertrek- en aankomsttijden van alle treinen die op het Belgische spoorwegnet rijden opzoeken. Je kan de vertrek- of aankomsttijden voor één bepaald station opvragen of je kan deze gegevens voor één trein opvragen. Bij incidenten wordt meer specifieke informatie gegeven aan de reiziger over het incident en worden indien mogelijk alternatieven voorgesteld.
Klik hier om je trein in 'real time' te volgen.

NMBS Vilvoorde
Stationsplein 9
1800 Vilvoorde
Openingsuren: dagelijks vanaf 6.10 tot 21.10 uur.
Meer inlichtingen betreffende de treinverbindingen krijg je van 6.30 tot 21.30 uur op het telefoonnummer: 015 40 27 76 en 015 40 27 77.

Betalingsfaciliteiten: Bancontact/Mister Cash, Visa/Eurocard/Mastercard, Proton, Diners Club en American Express. In dit station is er een beperkte verkoop van internationale biljetten. Er zijn twee verkoopautomaten aanwezig.

Er is een fietsenstalling aanwezig. De parking achter het station is betalend van maandag tot en met vrijdag, van 9 tot 19 uur, uitgezonderd weekends en feestdagen en 11 juli. Aan de parkeerautomaat kan u een dagticket (tarief 4 euro) kopen. Abonnementen zijn te bekomen aan het loket. Indien uw wagen zich op de parking bevindt en u uw abonnement of dagticket niet (correct) heef geplaatst, kiest u automatisch voor het 'dagbiljet' van 25 euro, uitgereikt door de parkeerwachters. Personen met een handicap kunnen gratis parkeren mits correct gebruik van een geldige mindervalidenkaart. Tarieven voor treinkaarthouders zijn als volgt: 20 euro voor 1 maand, 56 euro voor 3 maanden en 200 euro voor 1 jaar.

Op de spitsuren tijdens de werkdagen heeft de reiziger om de 10 minuten een verbinding van en naar Brussel Noord; om de 15 minuten van en naar Mechelen en Antwerpen.

Aan het station zijn aansluitingen met bussen van De Lijn en de MIVB. Er zijn ook taxi's beschikbaar.
Reizigers met beperkte mobiliteit dienen minstens 24 uur voor hun vertrek contact op de nemen met het station.

Key Card
De Key Card is de beste formule voor je verplaatsingen over korte afstanden (tot ongeveer 15 km). Je kan acht trajecten in tweede klas afleggen voor slechts 10 euro (of 1,25 euro per traject binnen de geldige afstand) of 15 euro als je in eerste klas wil reizen. De Key Card is een jaar overal in België geldig en bovendien is ze niet op naam. Je kan dus vrienden meenemen of je Key Card aan hen uitlenen.De Key Card is in alle stations te koop.

Praktisch
Je vult je traject, reisdag en -datum in op de kaart, voor het instappen natuurlijk. Geheel naar keuze: er is geen enkele beperking wat tijdstip of de dag van gebruik betreft.
In elk station vind je een lijst met de stations en stopplaatsen tot waar je mag sporen met je Key Card. Vanuit Vilvoorde kan je met de Key Card reizen naar Brussel-Nationaal-Luchthaven, Brussel (Zone Brussel), Buda, Diegem, Eppegem, Hever, Hofstade, Mechelen, Mechelen-Nekkerspoel, Muizen, Nossegem, Weerde, en Zaventem.
Vanuit Buda kan je met de Key Card reizen naar Brussel (Zone Brussel), Brussel-Nationaal-Luchthaven, Diegem, Eppegem, Hofstade, Mechelen, Mechelen-Nekkerspoel, Muizen, Nossegem, Vilvoorde, Weerde, en Zaventem.

Meer info