Naar inhoud

Melding van geplande brand-en evacuatieoefeningen

Geplande brand- en evacuatieoefeningen en -testen dienen door alle instellingen en bedrijven aangekondigd te worden via een standaardformulier.

 

De provinciale veiligheidscel dd 5/6/2014 keurde in het kader van een gestructureerde melding van oefeningen aan het HC 112 VBR volgende nieuwe procedure goed:

  • Alle brand- en evacuatieoefeningen worden via standaardformulier gemeld aan de ambtenaar noodplanning van de gemeente waar deze doorgaan.
  • Na validatie door de noodplanambtenaar wordt de melding overgemaakt aan het HC112 VBR (deze validatie is voor het HC 112 belangrijk om controle te hebben over de identiteit van de persoon die dergelijke oefening aankondigt).
  • Het document moet ten minste 1 week voor de geplande oefening toekomen bij het HC 112 VBR.

Je moet het formulier zo volledig mogelijk invullen. Eens het ingevuld is, druk je op de knop “verzenden”. Het formulier komt dan bij de noodplanambtenaar van stad Vilvoorde terecht, die dan de nodige stappen zet

om dit te valideren en door te sturen naar het HC 112 VBR.

 

Opgelet: als organisator van een dergelijke oefening, moet je het HC 112 VBR wel nog telefonisch verwittigen vlak voor de oefening en terug afmelden vlak er na.

 

Indien de oefening niet zou doorgaan, wegens bijvoorbeeld slechte weersomstandigheden, dien je dit terug te melden bij de noodplanambtenaar via het standaardformulier.

 

 

E-loket

  • FORM

    Melding van geplande brand- en evacuatieoefeningen