Naar inhoud

Foodtruckmarkt

Het stadsbestuur van Vilvoorde richt maandelijks een foodtruckmarkt in op het plein aan het administratief centrum Mattenkot (op de hoek van de Vissersstraat – Lange Molensstraat). De foodtruckmarkt vindt plaats van april tot en met oktober op de eerste donderdag van de maand, telkens van 17 tot 21 uur. Uitzonderlijk kan het stadsbestuur beslissen om de foodtruckmarkt op een andere dag, ander tijdstip en/of andere locatie in te richten.

 

De data voor 2018 zijn de volgende:

 • donderdag 5 april,
 • donderdag 3 mei,
 • donderdag 7 juni,
 • donderdag 5 juli,
 • donderdag 2 augustus,
 • donderdag 6 september,
 • donderdag 4 oktober.

Elke foodtruckmarkt zullen er tien foodtrucks zijn die een divers aanbod voor de bezoekers in petto hebben. De foodtrucks zullen vooraf op de facebook-pagina van de stad bekend gemaakt worden.

 

Voor meer informatie over de foodtruckmarkt kan u terecht bij de dienst lokale economie.

 

 

Informatie voor de kandidaat-standhouder


Foodtruck-uitbaters die een standplaats op de foodtruckmarkt van de stad willen bekomen, kunnen die via onderstaand formulier aanvragen. Er zijn twee soorten standplaatsen:

 

 • Vaste standplaats: er zijn vijf vaste standplaatsen (= abonnementen), die worden toegekend voor één kalenderjaar. Vaste standhouders betalen 250 euro standgeld voor een heel jaar.
 • Losse standplaats: elke foodtruckmarkt worden er maximum vijf losse standplaatsen toegekend. Een losse standplaats kost 50 euro per keer.

Kandidaat-standhouders dienen met het volgende rekening te houden:

 

De foodtruck dient kwalitatief te zijn: (1) het voertuig, beschikkend over een mobiele keuken, moet in goede staat zijn en op een kwaliteitsvolle en professionele manier worden aangekleed; (2) het aangeboden eten hebben een bepaalde kwaliteit en originaliteit. De foodtruckmarkt mikt met andere woorden niet op de gewone hamburger- of frietkramen.
Enkel eten kan verkocht worden. Een eventuele begeleidende drank bij de maaltijd kan wel, maar een aparte drankenlijst is niet toegestaan.
Kandidaturen voor een abonnement kunnen elk jaar worden ingediend tot en met 28 februari. Daarna maakt het college van burgemeester en schepenen een keuze, enerzijds rekening houdend met de betrokkenheid van de kandidaten bij het Vilvoords handelsleven, en anderzijds een diversiteit in het aanbod nastrevend.
Kandidaturen voor een losse standplaats dienen minstens een maand vooraf aangevraagd te worden.
Door het indienen van een inschrijvingsformulier verklaart de kandidaat-standhouder zich akkoord met het gemeentelijk reglement betreffende foodtruckmarkten.

E-loket

 • FORM

  Inschrijvingsformulier foodtruckmarkt – losse standplaats

 • FORM

  Inschrijvingsformulier foodtruckmarkt – abonnement

Contact

dienst lokale economie
tel. 02 255 47 50

Meer info