Programma openingsweekend 4 maart

Zaterdag 4 maart vieren we de opening van het nieuwe START.huis met alles erop en eraan! Naast de winkel van Studio Trix, het START.café by Naima en de winkelhub zijn er namelijk heel wat ondernemers die een gratis workshop aanbieden die dag. Kinderen, wijndrinkers, creatievelingen of ondernemers, … er is voor elk wat wils. Alle praktische info hieronder en hierbij ook één tip: schrijf je snel in want vol is vol!

Programma

  • van 10 tot 11.30 uur: workshop creatief schrijven met Textwise Anita
  • van 10 tot 12 uur: duo knutselworkshop ‘takken vol kleur’ met Kidsbonus
  • van 12 tot 13 uur: START.loket sessie 1: ‘website, webshop & nieuwsbrief’ door Above Second
  • van 13 tot 14 uur: START.loket sessie 2: ‘werk aan je branding’ door Sarah van Creactive Marketing
  • van 14 tot 15 uur: ‘digital advertising’ door Twoons
  • van 14 tot 16 uur: kinderworkshop streetart met Vilvoordekunst
  • van 14 tot 16 uur: duo knutselworkshop ‘takken vol kleur’ met Kidsbonus
  • van 14.15 tot 15.15 uur: winetasting met Seravini
  • van 15.30 tot 16.30 uur: winetasting met Seravini
  • doorlopend: kunstexpo met Vilvoordekunst

Workshop ‘creatief schrijven’ met Textwise Anita

Je houdt van schrijven, hebt behoefte aan tijd voor jezelf en bent graag creatief bezig? Dan is de gratis workshop Schrijven vanuit je hart echt iets voor jou! Zaterdag 4 maart van 10 tot 11.30 uur in het nieuwe START.huis. Neem pen en papier mee, laat alle verplichtingen los en go with the flow! Tijd voor jezelf, voor creatie en voor het delen van elkaars verhaal. Als schrijfcoach inspireert Anita jou in deze workshop tot schrijven vanuit je hart.

Praktisch:

Gratis inschrijven via info@textwise.be. De workshop gaat door in groepjes van max. 10 personen, duurt anderhalf uur en start om 10 uur.

Duo-knutselworkshop “Takken Vol Kleur” met Kidsbonus

Een creatieve workshop voor ouder en kind (vanaf 4 jaar). Laat samen jullie fantasie los op variabele materialen en leg een creatieve weg af tot een zelfontworpen vaasje vol kleurrijke takken. Zo’n vaasje dat je een glimlach bezorgt. Samen ontspannen. Samen ontdekken. Samen experimenteren. Samen creëren. Een leuk quality-time momentje met de kids!

Praktisch:

Laat via annelies@kidsbonus.be weten of je in de voor- of namiddag langskomt. Verder vrij binnenwandelen tijdens het gekozen tijdslot dus geen stress om op tijd te zijn ;) Gratis workshop met vrije gift. Van 10 tot 12 of van 14 tot 16 uur.

START.loket sessie 1: ‘website, webshop & nieuwsbrief’ door Roeland van Above Second’

Vaak zijn je website of webshop het eerste contact met je potentiële klant en een geslaagde eerste indruk is goud waard. Ook het belang van nieuwsbrieven wordt nog vaak onderschat. Roeland van Above Second geeft je in deze sessie tips & tricks over het bouwen van een website, of je dat bouwen beter uitbesteed, en hoe je omzet kan genereren via je nieuwsbrief. Een must-do dus voor alle ondernemers out there!

Praktisch:

Gratis inschrijven via hallo@broeilab.be. De sessie start om 12 uur en duurt een half uur gevolgd door Q&A.

START.loket sessie 2: ‘werk aan je branding’ door Sarah van Creactive Marketing

Waarom klanten voor jou zouden kiezen? Omdat ze zich verbonden voelen met je merk en de mens(en) erachter. Hierbij denken veel bedrijven niet verder dan een sprekend logo, maar het is zoveel meer dan dat. Je logo straalt ook je merkidentiteit en je imago uit. De emotionele band met je klanten kan alleen maar tot stand komen wanneer je doelgroep exact weet waarvoor je staat en wat ze van jou mag verwachten. Dat bekom je door middel van een sterke branding. Aan de slag met de branding van jouw zaak? Leer er alles over tijdens deze infosessie!

Praktisch:

Gratis inschrijven via hallo@broeilab.be. De sessie start om 13 uur en duurt een half uur gevolgd door Q&A.

START.loket sessie 3: ‘digital advertising’ door Twoons

Je bent net gestart: proficiat! Je hebt een concept of product bedacht: proficiat! Maar hoe breng je jouw product of dienst aan de man?

Één van de mogelijkheden om je doelgroep te bereiken is het inzetten van digital advertising. Tijdens deze sessie geven we een inleiding van de meest gebruikte kanalen zoals Google Ads en Facebook Advertising en enkele andere tips & tricks. Een must-do voor elke ondernemer!

Praktisch:

Gratis inschrijven via hallo@broeilab.be. De sessie start om 14 uur en duurt een half uur gevolgd door Q&A.

Wine tasting Italiaanse wijnen met Seravini

Drink je graag wijn, maar mag het eens iets anders zijn dan Chardonnay of Merlot?

Dan is deze workshop iets voor jou! Seravini focust op duurzaam geproduceerde native Italiaanse wijnen. Dat zijn wijnen van autochtone, vaak eeuwenoude Italiaanse druiven met prachtige namen als Garganega, Frappato en Lambrusco. Samen proeven we een 5-tal wijnen en ontdekken we de smaken en karakteristieken van verschillende druivenrassen. Perfect om het einde van jouw tournée minérale in te zetten!

Praktisch:

Gratis inschrijven via info@seravini.be. De tastings starten om 14.15 en 15.30 uur en gaan door in groepjes van max. 8 personen.

Kinderworkshop ‘Streetart’ met Vilvoordekunst

Oproep aan alle kleine Pjeirefretters: zin om Vilvoorde city wat extra kleur te geven? Kom dan op zaterdag 4 maart tussen 14 en 16 uur zeker langs in het nieuwe START.huis. Kleurtjes, panelen en schortjes in overvloed. Nemen jullie zelf de zon en de zin mee? Dan zetten we onze Vilvoordse superstad eens flink in de verf!

Praktisch:

Gratis schildernamiddag voor de kleine Vilvoordse talenten. Doorlopend van 14 tot 16 uur. Inschrijven niet nodig, je vindt ons op de binnenkoer!

Doorlopend - Kick off wisselexpo Vilvoordekunst

Ook nieuwsgierig naar al dat creatief talent dat hier in Vilvoorde borrelt? Kom dan eens kijken in onze Kunstgang. Elke maand spatten de wervelende werken van twee Vilvoordse kunstenaars hier van de muren. Af en toe afgewisseld door talent van buiten onze Zennestad.

Vilvoordekunst brengt 12 maanden lang de werken van 24 kunstenaars naar de mooie muren van het Ortshuis. Met uiteraard een knaller van een overzichtsexpo later dit jaar. Wauw Vilvoorde! Zijt maar zeker.

Praktisch:

De kunst drempel was nog nooit zo laag, gewoon binnenstappen en genieten! Je vindt de kunstwerken doorheen de gangen van het START.huis.