Recreatief fietsen

Kanaalroute

Kanaalroute

Deze fietsroute kent haar start- en eindpunt op de Grote Markt. Tussen Vilvoorde en Grimbergen vergaap je je aan de landschappelijke schoonheid van park Drie Fonteinen en Tangebeekbos. Met de oude watermolens van de Maalbeek fiets je richting het Zeekanaal tot in Kapelle-op-den-Bos. Langs het Zennekanaal keer je terug naar het centrum van Vilvoorde. Klik hier voor het plannetje.

afstand47 km

downloads brochure

Fietstocht Brabantse Kouters

Fietstocht Brabantse Kouters

Deze fietstocht via het knooppuntennetwerk start aan de Steenkaai in Vilvoorde en volgt het kanaal tot in Kapelle-op-den-Bos. Via Mechelen, Zemst en Weerde rijd je terug naar Vilvoorde. Voor de liefhebbers is er mogelijkheid om de lus uit te breiden via park Drie Fonteinen en Grimbergen. Download de routeplanner.

afstand40 km

downloads . brochure

Fietstocht NEOS

Fietstocht NEOS

De route, ontwikkeld door NEOS Vilvoorde, start ter hoogte van brasserie Canal richting de Budabrug. Via Koningslo en Tangebeekbos fiets je verder naar de Verbrande Brug. Met een doorsteek langs Dorent en Eppegem passeer je in Houtem enkele prachtige hoeves. Neem het Floordambos en eindig je rit via de Woluwelaan ter hoogte van de Renaultsite. Download de route.

afstand30 km

downloads brochure

Fietstocht Floordambos - Groenevallei

Fietstocht Floordambos - Groenevallei

Deze fietsroute van Natuurpunt heeft haar start- en eindpunt aan een Vilvoordse kruidentuin, en passeert maar liefst 4 bossen in de buurt. Download hier de routebeschrijving.

afstand28 km

downloads brochure

Kanaalfietstocht Vilvoorde - Kapelle-op-den-Bos – Vilvoorde

Kanaalfietstocht Vilvoorde - Kapelle-op-den-Bos – Vilvoorde

Deze route ligt bijna volledig langs het water. Je staart aan de Houtkaai en fietst langs het kanaal richting Kapelle-op-den-Bos. Daar steek je het water over een keer je langs de westkant van het water terug. Klik hier voor het plannetje.

afstand22 km

downloadsbrochure

relict uit het industrieel straatmuseum

Fietstocht langs het industrieel straatmuseum

Deze industriële fietstocht leidt je naar alle machines die onderdeel uitmaken van het industriële straatmuseum: een verzameling van 12 relicten uit het rijke industriële verleden van de stad. Op vraag van de stad werden enkele van die relicten onder handen genomen door jonge kunstenaars. Hun werk verwijst naar het verleden van de machines en naar de rol van Vilvoorde als industriestad.

Heb je graag achtergrondinformatie over de machines, de kunstenaars en hun werk? Scan dan de QR-codes die je bij de machines vindt.

afstand14 km

downloads meer informatie
route
folder
GPX-bestand

 Stal Cheval fotozoektocht

Stal Cheval fotozoektocht

De Vilvoordse vereniging Stal Cheval maakte een fotozoektocht rond graffiti in Vilvoorde. De zoektocht kan je zowel te voet als met de fiets doen. Een aanrader voor wie Vilvoorde al goed kent en de stad graag eens op een andere manier ontdekt.

Deze fotozoektocht kan je ook als wandeltocht doen.

afstand12 km

downloads brochure

Fietstocht Vilvoordse street-art

Fietstocht Vilvoordse street-art

Vilvoorde kent heel wat street-art. Maar liefst 50 verschillende werken sieren de stad, gemaakt door nationale en internationale artiesten. Stadsgids Annie Myten trok op pad en ontwikkelde deze fietstocht langs heel wat kunstwerken en geeft tekst en uitleg bij verschillende werken. De tocht vertrekt aan het station en eindigt op de Grote Markt. Uiteraard kan je ook inpikken waar je wil. Klik hier voor de brochure.

afstand10 km

downloads brochure

 Belpop Bonanza wandelroute

Belpop Bonanza wandelroute

Opgepomte fietsbanden en een smartphone. Dat is het enige wat je nodig hebt om deze zomer een duik te nemen in het muzikale verleden van Vilvoorde. Jan Delvaux en Jimmy Dewit gidsen jou virtueel door het Vilvoords Belpop-erfgoed, aan de hand van QR-codes waarachter steeds een mooi verhaal schuilt. Download de brochure voor meer informatie en het routeplan.

Deze fietstocht kan je ook als wandeltocht doen.

afstand14 km

downloads brochure

Ook verkrijgbaar in het infopunt

Voor de volgende publicaties kan je in het infopunt van stad Vilvoorde terecht (Lange Molensstraat 44):

  • In het wiel van Eddy Merckx - 3 fietslussen (Gratis te verkrijgen)
  • Fietskaart fietsnetwerk Vlaams-Brabant - 1800 km fietsen (9 euro)
  • NIEUW! Watertrappen: een unieke fietstocht langs het kanaal met kortingsbonnen ter waarde van meer dan 100 euro (Gratis te verkrijgen)