Samenwerking met dierenopvangcentrum Zemst

Vanaf 1 januari 2021 werkt de stad Vilvoorde samen met het dierenopvangcentrum Zemst voor de sterilisatie van zwerfkatten en het ophalen van gevonden dieren op het grondgebied van de stad.

Inwoners kunnen voortaan rechtstreeks met het dierenopvangcentrum contact opnemen. Het dierenopvangcentrum neemt zo de administratie over van de stads- en politiediensten.
De stad blijft wel instaan voor de kosten van de sterilisatie van zwerfkatten en het ophalen van gevonden dieren.

De zwerfkatten worden gesteriliseerd en terug vrijgelaten op plaats van vangst. Katten die kans maken op adoptie blijven in afwachting daarvan in het dierenopvangcentrum. Bij een gevonden dieren wordt eerst de eigenaar gecontacteerd, deze heeft 2 weken de tijd om het dier op te halen.

Indien u een hond of kat gevonden heeft in Vilvoorde, dan belt u naar het nummer 015 14 07 70 (elke dag tussen 8 en 17 uur). Het dierenopvangcentrum zal de gevonden hond of kat ophalen en de nodige zorgen geven.

Buiten de openingsuren kan u de politie contacteren op het nummer 02 253 33 33.

Vindt u een ander dier of heeft u een dood dier gevonden? Verwittig dan de politie en geef door om welk dier het gaat en waar het dier zich bevind.

De volledige procedure vindt u terug op www.dierenopvangcentrumzemst.be/meldpunt.