Soccer Sisters Cup

ONLINE INSCHRIJVEN

Meisjes en voetbal? Tuurlijk wel! Dat bewijzen de geniale tricks en dribbels van Mary, Tina, Zizou en Afi in de nieuwe webreeks Panna. Maar Play Sports Open en stad Vilvoorde willen ook in het echte leven meer aandacht voor meisjesvoetbal. Daarom organiseren ze de Soccer Sisters Cup, het allereerste straatvoetbaltoernooi waar alleen meisjes de panna's scoren.

Hoe zo'n straatvoetbaltoernooi in zijn werk gaat? Je speelt in duo, 2 tegen 2 dus, en een wedstrijd duurt telkens drie minuten. Scoren doe je door een gewone goal (1 punt) of door een panna (2 punten) te maken. Zo'n panna scoor je als je de bal eerst door de benen van de tegenstander kan trappen en nadien een doelpunt maakt.

Ben jij een meisje tussen 12 en 19 jaar en hou je van voetbal? Dan kan je je inschrijven via www2.telenet.be/ssc. De voorronde in Vilvoorde gaat door op 24 oktober op de Grote Markt. Daarnaast zijn er ook tornooien op straatvoetbalpleintjes in Antwerpen, Genk en Ronse. De finale wordt op 6 november in Antwerpen gespeeld.