Speeltater

Speeltater is een taalproject waarbij stad Vilvoorde samenwerkt met een team van logopedisten en vrijwilligers die kinderen tijdens de schoolvakanties (buiten de kerstvakantie) willen "onderdompelen" in de Nederlandse taal. De kinderen nemen deel aan allerlei leuke activiteiten en daarbij horen en gebruiken ze veel Nederlands. Samen spelen ze spannende en actieve (taal)spelletjes, gaan ze op ontdekking, knutselen ze werkjes in elkaar, voeren ze een toneeltje op, en zo veel meer!

Wanneer

Speeltater gaat elke schoolvakantie door behalve tijdens de kerstvakantie. Speeltater duurt 3 dagen tijdens de herfst-, krokus- of paasvakantie. In de zomervakantie is Speeltater opgenomen in de Zomerschool.

Waar

De locatie verschilt per editie, maar is altijd in Vilvoorde.

Tarief

Deelname kost 5 euro voor drie dagen Speeltater tijdens de herfst-, krokus- of paasvakantie.

Voor wie

Voor kinderen uit de tweede en derde kleuterklas en de eerste en tweede graad van het basisonderwijs in Vilvoorde die moeilijkheden ervaren om zich uit te drukken in de Nederlandse taal.

Voor enthousiaste logopedisten en vrijwilligers die graag een steentje bijdragen tijdens de schoolvakanties!

Inschrijven

De Vilvoordse scholen selecteren de kinderen die Speeltater het meest nodig hebben en verzorgen de inschrijving. Inschrijven via stad Vilvoorde is dus niet mogelijk. Vraag de school naar de mogelijkheden.

Logopedisten en studenten Logopedie gezocht!

Ben je logopedist of student Logopedie en wil je enkele Vilvoordse kinderen een paar superleuke vakantiedagen bezorgen én tegelijkertijd het Nederlands verbeteren? Stel je dan kandidaat door een e-mail te sturen naar gelijke.kansen@vilvoorde.be of bel naar 02 255 79 34.