Stad Vilvoorde schenkt meer dan duizend fluohesjes aan de Vilvoordse basisscholen

Gepubliceerd op dinsdag 29 januari 2019 9.59 u.
Stad Vilvoorde start het nieuwe jaar met aandacht voor de verkeersveiligheid van jongeren: meer dan 1 000 fluohesjes worden via de basisscholen uitgedeeld aan de schoolgaande kinderen.

Het stadsbestuur lanceert dan ook een warme oproep om deze hesjes te dragen tijdens schooluitstappen. Kinderen zijn immers beter zichtbaar in het verkeer wanneer ze een hesje dragen.

Werken aan verkeersveiligheid is meer dan het voorzien van betere infrastructuur. Er moet eveneens gewerkt worden aan sensibilisering door jongeren en kinderen zich veilig te leren gedragen in het verkeer”, benadrukt Barbara De Bakker, schepen voor mobiliteit, ruimtelijke ordening, milieu en natuur.

Fatima Lamarti, schepen voor sociaal beleid en gelijke kansen, vult aan: “Het is daarbij uiterst belangrijk dat alle kinderen toegang hebben tot deze verkeersveilige hulpmiddelen. We stellen immers vast dat vooral de kinderen uit financieel kwetsbare gezinnen niet altijd beschikken over deze veiligheidsmaterialen.

Jo De Ro, schepen voor financiën, onderwijs, flankerend onderwijs en dierenwelzijn: “De hesjes sluiten aan op de inspanningen van onze stad om het thuis-school-traject veilig én duurzaam te laten verlopen. Kinderen die te voet of met de fiets naar school gaan, worden immers niet met de auto gebracht. Om hun vaardigheden als voetganger en fietser te verbeteren zijn er inspanningen die gebeuren door de scholen zelf én door de stad.