Stadsmakers gezocht om Asiat nieuw leven in te blazen

Gepubliceerd op dinsdag 30 oktober 2018 9.12 u.
Vilvoorde zoekt stadsmakers om de voormalige legerkazerne Asiat een nieuwe invulling te geven.

Op 1 oktober kreeg stad Vilvoorde de sleutels voor site van de voormalige legerkazerne Asiat overhandigd door het ministerie van Defensie. Het beheer en het gebruik van de site komt zo in handen van de stad in afwachting van de definitieve verwerving.

Om verdere verloedering tegen te gaan wil de stad via tijdelijke ingrepen de plek alvast een nieuwe dynamiek geven. Onder de noemer ‘stadsmakers’ lanceert Vilvoorde een oproep aan creatieve mensen, ondernemers en/of groepen die een tijdelijk project willen en kunnen realiseren op deze site. In afwachting van een definitieve invulling biedt de site immers tal van mogelijkheden om te experimenteren met ruimte, om evenementen te organiseren en hopelijk ook om een oplossing te bieden aan specifieke noden die leven bij de bevolking. “Een stad wordt immers niet alleen gemaakt door het stadsbestuur. Daarom deze oproep aan geïnteresseerde stadsmakers om samen te werken om van de oude vervallen legersite een hip en bruisends stadsdeel te maken”, aldus burgemeester Hans Bonte.

Wil jij leuke sport- en spelvoorzieningen organiseren, zoek je ruimte voor een publiek zomerevenement, heb je nood aan een creatieve doe-plek voor een grotere groep mensen, wens je de bar of resto van je dromen uit te testen, heb je groene vingers en wil je een rustige groene plek in de stad creëren, zoek je een alternatief podium voor muziek, dans of toneel of heb je een spectaculair concept om kinderen de speelplek van hun dromen te geven? Laat ons je initiatief om bij te dragen aan een nieuwe socioculturele invulling weten! Wij faciliteren en bieden ruwe experimentele ruimte aan.

Wil je graag een concrete bijdrage leveren in de heropleving van de Asiat? Schrijf je dan in via stadsmakers@vilvoorde.be. Op 1 december om 10 uur krijg je de kans om de site zelf te bezoeken.

Meer info