Stedelijk zwembad 't Zeepaardje opent maandag 25 februari

Gepubliceerd op vrijdag 22 februari 2019 9.59 u.
Tussentijdse oplossing verhelpt verlichtingsprobleem. Zwembad opent op maandag 25 februari.

Op 21 januari 2019 werd bij het vervangen van een differentieel op de kringen van de zwembadhal van het stedelijk zwembad ’t Zeepaardje aanzienlijke schade toegebracht aan de vernieuwde elektrische verlichtingskringen. Door deze schade zag het stadsbestuur zich genoodzaakt het stedelijk zwembad te sluiten. Rekening houdend met de toenmalig vastgelegde datum van expertise en de leverings- en plaatsingstermijn van de armaturen, bleek een sluitingsperiode van minstens 10 weken niet te vermijden. Voor de gebruikers werd waar mogelijk naar oplossingen gezocht.

Toch werd de voorbije periode steeds verder gezocht naar mogelijke tussentijdse oplossingen. Op 21 februari kreeg het stadsbestuur de melding dat een vervanging van de sturingen van de LED-verlichting op heel korte termijn gerealiseerd kon worden. De tijdelijke ingreep stelt ons in staat het zwembad op maandag 25 februari 2019 opnieuw te openen voor de scholen, het publiek en de sportverenigingen.

De lessen aquagym zullen hervatten na de krokusvakantie op maandag 11 maart 2019.

Deze tussentijdse oplossing is echter geen structurele herstelling van de opgelopen schade. Vooropgesteld wordt deze herstelling uit te voeren tijdens de jaarlijkse sluiting in de kerstvakantie om zo de overlast voor gebruikers te beperken.

Schepen voor jeugd, sport en cultuur Moad El Boudaati: “De schade aan het stedelijk zwembad ’t Zeepaardje en de daaropvolgende sluiting was een zware klap voor het sportieve leven in Vilvoorde. We zijn dan ook heel erg verheugd dat er alsnog een tussentijdse oplossing uit de bus komt. Iedere Vilvoordenaar kan opnieuw terecht in ons zwembad!”