Super Secret

Wat: Cluedo-spel.
Waar: park Drie Fonteinen.
Startpunt: Beneluxlaan 32, 1800 Vilvoorde (hoofdingang park).
Doel van het spel: word detective en los de case op. Je wordt hierbij geholpen door de virtuele commissaris Maurits, een chatbot in Messenger.
Leeftijd: 8-14 jaar.
Duurtijd: +/- 2 uur wandelen en speuren.

Het GOK (Geheim Opsporingskorps) is een dievenbende op het spoor! Ze hebben de hulp nodig van enkele superdetectives om de dader te vinden van een grote diamantdiefstal. Onderzoek de sporen in het park en wijs de dader aan. Maar wees voorzichtig op je speurtocht, want deze missie is top secret!

Om erachter te komen wie de dief is, hebben jullie natuurlijk een detectivegadget nodig: de Super Secret, een iPhone of Android app met handige spionagetools. Hiermee luister je de dader af en ontcijfer je geheime boodschappen en met augmented reality komen er extra tips te voorschijn. Neem via Facebook Messenger contact op met de commandant van het GOK en het speurwerk kan beginnen! Voor je vertrek druk je een verdachtenlijst af.

Voor je vertrekt tref je thuis al enkele voorbereidingen:

  1. Vraag een spelcode aan via volgende link (kies voor Super Secret Vilvoorde): www.dasbox.be/spelcodes.
  2. Download en druk de verdachtenlijst en de speluitleg voor de ouders hieronder af.
  3. Je hebt een Messengeraccount nodig gekoppeld aan een actief Facebookprofiel. Indien je hier niet over beschikt, dan kan je een spelaccount aanvragen door een mailtje te sturen naar info@dasbox.be.
  4. Installeer Facebook Messenger op je telefoon en zoek naar “supersecretdasbox” of tik “m.me/supersecretdasbox” in op je browser.
  5. Tik ‘Hallo’ in en voer de spelcode in. Maurits (de commisaris) legt je uit hoe het spel in elkaar zit.
  6. Reageert de Messenger bot niet als je ‘Hallo’ tikt, dan is je Messenger Account niet gekoppeld aan een Facebookprofiel. Probeer met de Messenger Account van een ander gezinslid of mail naar info@dasbox.be.
  7. Installeer vervolgens de Super Secret app (Google Play of App Store). Met deze app kunnen de kinderen de sporen onderzoeken. Meer info hierover vind je in de speluitleg.
  8. Problemen bij het opstarten of onderweg? Contacteer dan deze hulplijn: 0485 85 85 86 of mail naar info@dasbox.be.
  9. Zorg ervoor dat je telefoon 100 % opgeladen is voor je vertrekt en je eventueel een powerbank bij hebt. Het gebruik van de chatbot kan het energieniveau van de batterij snel doen slinken, zeker als het toestel al wat ouder is.
  10. Daarna kan je vertrekken naar het Drie Fonteinen park. Vergeet zeker niet de verdachtenlijst mee te nemen. Spelen maar!