Naar inhoud

De Stad

In de rubriek De Stad vindt u allerhande informatie terug over stad Vilvoorde, haar bestuur, werking, geschiedenis en toekomst.

 

Persmededelingen en Stads- en wijkkranten vindt u terug onder Actueel. Het Vilvoords bestuur en haar beleid worden uitvoerig belicht in de de rubriek Bestuur en Beleid.

 

In de rubriek Reglementen en verordeningen wordt meer aandacht besteed aan de verschillende reglementen en verordeningen die Vilvoorde kent.

 

De verschillende Vilvoordse wijken komen eveneens uitgebreid aan bod. Wenst u informatie over het aanbod van wijkcentra of de wijkagenten in uw buurt? Wilt u weten welke acties er in uw wijk georganiseerd worden? Kijk dan zeker even in de rubriek Wijken.

 

Toekomst en verleden van Vilvoorde worden in de rubrieken Stadsprojecten en Historie en stadsarchief in de kijker gezet. Stadsvernieuwings- en infrastructuurprojecten tonen aan dat Vilvoorde een stad is die steeds evolueert en vernieuwt. Maar Vilvoorde kent ook een rijk verleden en koestert de getuigen hiervan. In het straatbeeld kunt u historische gebouwen terugvinden, in het stadsarchief vindt u de historische documenten terug.

 

Vilvoorde herbergt enkele prachtige groene gebieden met tal van mogelijkheden. Ontdek ze in de rubriek Groen en water.

Overzicht