Urban Stage - Female edition

Gepubliceerd op maandag 28 oktober 2019 15 u.
Donderdag 31 oktober krijgen een 15 tal vrouwelijke artiesten uit Vilvoorde een podiumplaats in cc Het Bolwerk tijdens Urban Stage. De deuren openen om 18.30 uur en de toegang is gratis.

Op donderdag 31 oktober krijgen een 15-tal vrouwelijke artiesten uit Vilvoorde een podiumplaats in cc Het Bolwerk tijdens Urban Stage. Naast een 10-tal muzikanten op 2 podia komen ook andere artistieke disciplines als dans, spoken word, ontwerp en comedy aan bod.

De centrale host van de avond is stand-up comedian Serine Ayari. De Vilvoordse stond in mei 2018 voor het eerst op een podium in een comedy-café in Antwerpen. Sindsdien gaat het heel hard en heeft ze al op tientallen podia gestaan in zowel Vlaanderen, Brussel als Wallonië. Ook in het buitenland begint het te draaien met passages in Nederland, Zwitserland en zelfs Londen en New York. Eind december staat ze met haar eerste avondvullende show in een uitverkochte Arenberg in Antwerpen. Wie ze op een klein podium in haar thuisstad Vilvoorde wil bezig zien, krijgt nu nog de kans. Op haar eigengereide, grappige wijze zal ze de verschillende acts aan elkaar praten.

De avond wordt afgesloten door de ‘queen van de Brusselse hiphop-scene’: BLU SAMU. Portugese roots, opgegroeid in Antwerpen en uiteindelijk in Brussel beland om daar aan de weg naar de top te timmeren. In haar muziek vermengt ze invloeden van hiphop, soul en funk. 

Urban Stage is een organisatie van Urbanvil, een project van stad Vilvoorde waarbij jonge, lokale, artistieke talenten worden ondersteund.

Urbanvil biedt de mogelijkheid aan jonge talenten om op een laagdrempelige manier gebruik te maken van een professionele opnamestudio. Tijdens Urban Stage zal die opnamestudio ook gratis ter beschikking staan in cc Het Bolwerk.

Daarnaast geeft Urbanvil ook coaching en repetitiekansen. Daarbij kunnen alle mogelijke artistieke expressievormen aan bod komen: muziek, dans, comedy, fotografie, video, spoken word, …

Schepen voor jeugd, sport en cultuur Moad El Boudaati vindt de Urban Stage een ideale plek om lokale talenten te ontdekken: “Elk jaar zien we dat er zich nieuwe, ruwe diamanten aanbieden met ontzettend veel talent. Mits de juiste begeleiding en coaching kunnen deze jongeren het ver schoppen in het leven. Het is voor mij een prioriteit om jongeren podiumkansen te geven in hun eigen stad.”

Praktisch

Datum: donderdag 31 oktober 2019 vanaf 18.30 uur.
Locatie: cc Het Bolwerk, Bolwerkstraat 17 1800 Vilvoorde.

De toegang is gratis.