Verblijfskaart B, C, E, E+ en F+ aanvragen + gebruik fotocabine

MAAK EEN AFSPRAAK

Indien je niet beschikt over een pasfoto die aan alle normen voldoet kan je gebruik maken van onze fotocabine. Maak via bovenstaande knop een afspraak.

 • De verblijfskaart type B wordt afgeleverd aan niet EU onderdanen als bewijs van onbeperkt verblijfsrecht en een inschrijving in het vreemdelingenregister. Als je verblijfskaart type B vervalt kan je deze vernieuwen. Als je nog niet in het bezit bent van een verblijfskaart type B kan je deze verblijfskaart enkel aanvragen nadat de FOD Binnenlandse Zaken, dienst Vreemdelingenzaken, heeft beslist dat je recht hebt op een onbeperkt verblijf.
  Klik hier voor meer informatie over deze verblijfskaart.

 • De verblijfskaart type C wordt afgeleverd aan niet EU onderdanen als bewijs van onbeperkt verblijfsrecht en een inschrijving in het bevolkingsregister. Als je in het bezit bent van een verblijfskaart type B en je een verblijfskaart type C wilt aanvragen moet je eerst een aanvraag vestiging indienen.
  Klik hier voor meer informatie over deze verblijfskaart.

 • De verblijfskaart type E wordt afgeleverd aan EU onderdanen die langer dan drie maanden in België verblijven. Deze verblijfskaart geldt als een bewijs van inschrijving in het vreemdelingenregister. Na vijf jaar inschrijving in het vreemdelingenregister kan je door middel van een aanvraag duurzaam verblijf een inschrijving vragen in het bevolkingsregister en in het bezit gesteld worden van een verblijfskaart type E+. Deze aanvraag is niet verplicht.
  Klik hier voor meer informatie over deze verblijfskaart.

 • De verblijfskaart type E+ wordt afgeleverd aan EU onderdanen die ingeschreven zijn in het bevolkingsregister. Ze wordt bekomen na een aanvraag duurzaam verblijf.
  Klik hier voor meer informatie over deze verblijfskaart.

 • De verblijfskaart type F+ wordt afgeleverd aan niet EU onderdanen die ingeschreven zijn in het bevolkingsregister, waarvan de aanvraag gezinshereniging met een Belg of EU onderdaan positief werd afgesloten en waarvan de aanvraag duurzaam verblijf werd goedgekeurd.
  Klik hier voor meer informatie over deze verblijfskaart. 

Als je je verblijfskaart sneller nodig hebt neem dan contact op met de dienst Burgerzaken om een afspraak te maken voor een aanvraag in spoedprocedure.

Tarieven:

 • Normale procedure: 23 euro.
 • Spoed procedure (1 dag): 149 euro.

Je brengt mee


 • Je oproepingsbrief.
 • Een recente kleurenpasfoto (zal gemaakt worden in onze fotocabine).
 • Je huidige verblijfskaart of het vervangingsattest.
 • Je bankkaart.

Twee tot drie weken na de aanvraag krijg je per brief bericht dat je nieuwe verblijfskaart klaarligt. Klik hier om een afspraak te maken om je verblijfskaart af te halen.

MAAK EEN AFSPRAAK