Vilvoorde viert opnieuw carnaval

Gepubliceerd op dinsdag 19 februari 2019 9.59 u.
Carnavalskermis blijft op Rooseveltlaan (Franklin). Ook in 2019 wordt carnaval Vilvoorde opnieuw een groot feest.

De activiteiten rond carnaval vinden dit jaar plaats van zaterdag 2 maart tot en met zondag 10 maart 2019. De kermis zal dit jaar opnieuw plaatsvinden op de Rooseveltlaan (Franklin) tussen de Nowélei (Jean Baptiste) en de Guldenschaapstraat.

Carnavalsraad Vilvoorde - bestaande uit afgevaardigden van de stad, de Vilvoordse carnavalsverenigingen en de Orde van de Pjeirefretters – brengt opnieuw een lichtstoet op Vette Dinsdag.

Op dinsdag 5 maart 2019 om 19.33 uur trekt de carnavalsstoet door de stad. Naast de Vilvoordse groepen nemen ook groepen uit heel Vlaanderen en een aantal prinsendelegaties deel aan de stoet.

Opdat de carnavalsstoet langs de kermis kan gaan, zal het parcours er als volgt uitzien: Mechelsesteenweg (opstelzone) – Mechelsestraat – Rooseveltlaan (Franklin) – Nowélei (Jean Baptist) – Leuvensestraat - Campionlei (Ferdinand) – Rooseveltlaan (Franklin). De stoet wordt ontbonden ter hoogte van de school Virgo+. Daar zal ook het podium staan waar de carnavalsgroepen zich presenteren voor de jury. Na de stoet vindt de paardenkoppenworp plaats aan dit podium.

De 13e beertjesworp vindt plaats op woensdag 6 maart 2019 om 16.30 uur aan het podium op de Rooseveltlaan (Franklin) naast de kermis. Dankzij de inzet van de foorkramers wordt dit een echte kinderdag.