Vreemdelingenkaart als begunstigde van het terugtrekkingsakkoord aanvragen (Brexit)

Het Verenigd Koninkrijk heeft via de Brexit de Europese Unie verlaten. Vanaf 1 januari 2021 is de overgangsperiode voorbij, vanaf dat moment zijn onderdanen van het Verenigd Koninkrijk niet langer burgers van de Europese Unie. Als je, als onderdaan van het Verenigd Koninkrijk of familielid van een onderdaan van het Verenigd Koninkrijk, in België wilt blijven zal je tijdens de periode van 1 januari 2021 tot 31 december 2021 een nieuwe verblijfsaanvraag moeten indienen.

Let op!

Je hebt al een brief van de Staatssecretaris voor Asiel en Migratie ontvangen om een nieuwe vreemdelingenkaart aan te vragen tussen 1 januari 2021 en 31 december 2021. De M-kaarten kunnen vanaf heden aangevraagd worden. De N-kaarten zijn echter nog niet beschikbaar. Op het moment dat de N-kaarten aangevraagd kunnen worden zullen wij het hier vermelden. Als je huidige vreemdelingenkaart binnenkort vervalt kan je wel een afspraak maken voor een vervangend document.

Voor meer informatie over de verschillende procedures kan je terecht bij dienst Burgerzaken of op de website van de FOD Binnenlandse Zaken, dienst Vreemdelingenzaken.

Afhankelijk van je situatie zijn er verschillende procedures die je kan volgen: