Vrijwilligers gezocht voor Boekenstoet

Gepubliceerd op dinsdag 1 oktober 2019 15 u.
Voor een nieuwe editie van Boekenstoet, een voorleesproject aan huis bij kinderen tussen 4 en 9 jaar is stad Vilvoorde op zoek naar 15 vrijwilligers.

Na een succesvolle lancering eerder dit jaar organiseert stad Vilvoorde samen met de provincie, de bibliotheek en enkele lokale scholen in het voorjaar van 2020 een nieuwe editie van het project Boekenstoet. Ben je ouder dan 16, hou je van verhalen en wil je je enthousiasme rond boeken delen met jonge kinderen? Dan is Boekenstoet iets voor jou. Voor het voorleesproject aan huis bij kinderen tussen 4 en 9 jaar is de stad op zoek naar 15 vrijwilligers.

Wat wordt er van jou verwacht?

  • 10 maal een uurtje voorlezen bij een gezin thuis tussen januari en mei 2020
  • 1 maal met je voorleeskindje een bezoek brengen aan de bib en aan een lokale vrijetijdsactiviteit
  • Deelnemen aan het start- en slotfeest in de bibliotheek van Vilvoorde

Wat bieden we jou aan?

  • Een vrijwilligersvergoeding
  • Een voorbereidende workshop met handige tips en tricks
  • Praktische en inhoudelijke ondersteuning
  • Gratis lidmaatschap bij de bibliotheek van Vilvoorde

De voorleessessies vinden plaats bij de gezinnen thuis. In overleg met het gezin bepaal je wanneer je langskomt om voor te lezen. De workshop, met aansluitend startfeest, vindt plaats op 11 januari 2020 in de bibliotheek van Vilvoorde.

Boekenstoet is een voorleesproject dat steunt op vrijwilligers en zich richt op anderstalige en/of sociaal kwetsbare kinderen. Het zijn gezinnen waar thuis weinig of geen (voor)leescultuur bestaat. Boekenstoet wil inzetten op taalstimulering, leesbevordering en participatie aan het lokale vrijetijdsaanbod om zo de kansen van kinderen/gezinnen te vergroten. Op deze manier brengen we literatuur en verhalen tot in het gezin. Dit is niet enkel goed voor de kinderen maar helpt eveneens de integratie van kwetsbare gezinnen vooruit.” Aldus schepen voor jeugd, sport en cultuur Moad El Boudaati.

Wie interesse heeft om zich in te zetten als vrijwilliger of meer informatie wenst kan contact opnemen met de dienst Gelijke Kansen via het nummer 02 255 79 33 of via mail naar dagmar.bicque@vilvoorde.be