Wat is de Zomer van Asiat?

De voorbije maanden is er heel wat aan het bewegen rond “Asiat”, de voormalige legerkazerne waarvan de stad op 1 oktober 2018 de sleutels in handen kreeg. Eind 2018 lanceerde de stad een oproep tot Stadsmakers: creatieve mensen, ondernemers en/of groepen die een tijdelijk project willen en kunnen realiseren op deze site.

Heel wat interessante ideeën kregen de voorbije maanden vorm. Plannen werden uitgewerkt en de nodige ingrepen uitgevoerd. Het resultaat? Dat kan elke Vilvoordenaar ontdekken tijdens de zomermaanden.

Een speelbos om in te ravotten, een zandbak voor de kleinsten, klimrekken voor de durvers, speelheuvels om te veroveren, een voetbalveld, 5 tegen 5, basketringen om te dunken, een straat om te skaten, een verborgen parcours, een telefooncel met verhalen, een grote moestuin met aquaduct, ruimte om te picknicken, groen om te ontdekken, een nieuwe short cut op jouw fietsroute, optredens, kunstwerken en nog zoveel meer.

Redenen genoeg om samen met vrienden, kinderen en familie de zomer door te brengen in Asiat. Het gebied wordt immers opengesteld voor iedere Vilvoordenaar en opgenomen in het openbaar domein.

Je vindt er ook elk weekend een zomerbar en doorheen de zomer diverse workshops, wandelingen, muziekhappenings, jeugdkampen, evenementen,…. De Stadsmakers staken de handen uit de mouwen en zorgden voor een goedgevuld programma. Elke week wordt er heel wat voorzien zodat je er deze zomer zeker niet verveelt: van klein tot groot, actief tot rustgevend, eten en drinken,… je vindt er echt alles.